ΤΟΠΙΚΟ

«Καλοδεχούμενο το πρωτάθλημα»

καλοδεχούμενο-το-πρωτάθλημα-532290

Συνέντευξη στον: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΤΗ

Το γκολ του Τσιουρέλη στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης του περασμένου Σαββάτου απέναντι στον Πύρασο έφερε την Α.Ε. Διμηνίου στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣΘ, όπου συγκατοικεί με την ομάδα του Νίκου Χατζηκυριακίδη.

Ο τεχνικός του συνόλου του Διμηνίου, Στέφανος Ξηροφώτος και ο αμυντικός, Δημήτρης Μοράλες, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφέρθηκαν στη φετινή πορεία της ομάδας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ σχολίασαν -μεταξύ άλλων- τα ταλέντα της ΕΠΣΘ, αλλά και τη φετινή κατάσταση του πρωταθλήματος.

Στόχος της Α.Ε. Διμηνίου δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά το να βελτιώνεται συνέχεια, τόνισε ο κ. Ξηροφώτος, επισημαίνοντας όμως πως η πρώτη θέση είναι… καλοδεχούμενη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών. Αναλυτικά, μίλησε:

Για το πρόσφατο παιχνίδι με τον Πύρασο και την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος:

«Ηταν ένα ντέρμπι. Κρίθηκε στο γκολ. Ευτυχίσαμε να το βάλουμε εμείς και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν ομάδες δυνατές, όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες και αυτό είναι ενδιαφέρον και πιστεύω όσο θα περνάει το πρωτάθλημα θα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Βλέπω δηλαδή ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το περσινό», ενώ για τις ομάδες που έχουν ως στόχο την άνοδο: «Είναι ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων. Εμείς, ο Πύρασος, ο Σαρακηνός και ο Αλμυρός. Είναι όλες οι ομάδες δυνατές. Το πόσο σοβαρές θα είναι μέχρι το τέλος θα κρίνει το ποιος θα καταλήξει πρώτος. Ολες οι ομάδες είναι αξιόλογες και μπορεί να έχουμε πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσον αφορά τα επιμέρους αποτελέσματα».

Οι φετινοί στόχοι της Α.Ε. Διμηνίου:

«Δεν είναι αυτοσκοπός της ομάδας το πρωτάθλημα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, γιατί έχουμε πολλά νέα παιδιά, ποιοτικούς μεγάλους και ο στόχος είναι να βελτιωνόμαστε συνέχεια στο επίπεδο της απόδοσης κάθε Κυριακή. Φυσικά, αν έρθει το πρωτάθλημα θα είναι καλοδεχούμενο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση, είναι κάθε μέρα κοντά στην ομάδα και τα παιδιά. Και οι παίκτες, παρά το ότι είναι ερασιτέχνες, έρχονται κανονικά στις προπονήσεις. Έχουν μεγάλη συμμετοχή. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια, υπάρχει ταλέντο και ποιότητα. Οι νεαροί του ρόστερ μας είναι ταλαντούχοι, ενώ υπάρχει καλή ποιότητα γενικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Αν έρθουν σκαμπανεβάσματα πως τα αντιμετωπίζει:

«Στο ποδόσφαιρο είναι όλα τα αποτελέσματα μέσα στο παιχνίδι. Δεν παίζεις μόνος σου. Πρέπει να βλέπουμε τι δεν πάει καλά και να το βελτιώσουμε την επόμενη φορά. Με τι δουλειά αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα.

Για το ποια είναι η αντίδρασή του αν το αποτέλεσμα ενός ματς δεν είναι το επιθυμητό:

«Οταν τα πράγματα σφίξουν σε ένα παιχνίδι, δεν μπορείς να πεις τίποτα. Γιατί στα τελευταία λεπτά κάθε παιχνιδιού και οι 22 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκείνη την ώρα είναι στα όριά τους, έχουν κόπωση. Πραγματικά, στα τελευταία λεπτά, όσα παιχνίδια κερδίζονται με γκολ στο τέλος, τα κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής μπορεί να την προετοιμάσει καλά την ομάδα, αλλά τα τελευταία 10-15 λεπτά μετράν πολύ τα αποθέματα που έχουν οι ίδιοι οι παίκτες. Όποτε αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Για να σηκωθεί ο παίκτης να κάνει κεφαλιά στο 93’, όπως για παράδειγμα έκανε ο Μοράλες, θα πρέπει να έχει ψυχικά αποθέματα».

Για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Μαγνησιακό:

«Ο Μαγνησιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εχει πολύ καλό προπονητή. Το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

Για τη στροφή των ομάδων προς νέους παίκτες:

«Το καλύτερο είναι να έχεις το σωστό μείγμα, δηλαδή τέσσερις – πέντε έμπειρους ποδοσφαιριστές και μερικούς νεαρούς. Μια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Χρειάζεται την εμπειρία των μεγαλύτερων και το μυαλό τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου