ΤΟΠΙΚΟ

Τσάμπιονς Λιγκ, Λίβερπουλ και Αλμυρός!

τσάμπιονς-λιγκ-λίβερπουλ-και-αλμυρός-562272

Ο Μαγνησιώτης ποδοσφαιριστής, Τάσος Λαγός σε συνέντευξη που παραχώρησε, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League, υποσχέθηκε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό θα δίνουν σε κάθε ματς το 100% των δυνατοτήτων τους για την ομάδα και τους φίλους της.

Ο εκ των αρχηγών, φέτος, άσσος του «τριφυλλιού» που πήγε στον ΠΑΟ από τον ΓΣΑ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αλμυρό, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων, στην ιστοσελίδα της Super League, ενώ τόνισε πως μεγάλο του όνειρο είναι να παίξει στη Λίβερπουλ!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε…

Σε ποια θέση πιστεύεις ότι θα τερματίσει φέτος η ομάδα; Θα καταφέρετε να πάρετε το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου;

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μπούμε στα Play-offs και από εκεί και πέρα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν με σκοπό να κατακτήσουμε την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αυτά όμως είναι ακόμα μακριά. Για να φτάσουμε μέχρι εκεί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κάθε εβδομάδα, σε κάθε αγώνα και να κάνουμε ένα βήμα τη φορά».

Ποιος ήταν ο στόχος σας στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

«Είμαστε ο Παναθηναϊκός και κάθε σεζόν που ξεκινάει ο στόχος μας είναι δεδομένος και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση τίτλων και την συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Το συμβόλαιό σου με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι; Τι σκέφτεσαι να κάνεις;

«Αυτή τη στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και το μόνο που σκέφτομαι είναι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Όταν έρθει η ώρα θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

«Εχω ήδη εκπληρώσει το πρώτο ποδοσφαιρικό μου όνειρο φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Επίσης, όνειρο θα ήταν για εμένα να φορέσω και τη φανέλα της Liverpool».

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο;

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει γενικότερα και στα γήπεδα των άλλων ομάδων, ο κόσμος του Παναθηναϊκού όμως είναι δίπλα μας και μας στηρίζει σε όλους τους αγώνες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τώρα αν στα υπόλοιπα γήπεδα παρατηρείται μειωμένη προσέλευση φιλάθλων σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, πολλοί λόγοι μπορεί να υπάρχουν, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Τι συμβουλή θα έδινες σε ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας, να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να γίνουν επαγγελματίες ή να επικεντρωθούν στο σχολείο;

«Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Τα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρο τους και να δώσουν τα πάντα για να το εκπληρώσουν. Ταυτόχρονα το να είναι τυπικοί και να προσπαθούν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, όπως είναι το σχολείο, και κέρδος θα είναι για τους ίδιους μακροπρόθεσμα και δεν πρόκειται να τους εμποδίσει στην προσπάθεια τους να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Προέρχεσαι από τον Αλμυρό Βόλου. Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’αυτό, με το τέλος της καριέρας σου θα επέστρεφες στη γενέτειρά σου για να ασχοληθείς με το τοπικό ποδόσφαιρο;

«Σε αυτή την ηλικία δεν είναι κάτι το οποίο θα μπορούσα να σκέφτομαι. Μιας και με ρωτάτε όμως, γιατί όχι; Ο Αλμυρός είναι ο τόπος μου και θα ήθελα, αν μπορώ, κάποια στιγμή να βοηθήσω».

Είναι η πρώτη σου χρονιά ως βασικός στον Παναθηναϊκό και είσαι εκ των τριών αρχηγών της ομάδας. Ποιά τα συναισθήματά σου;

«Οπως μπορεί να φανταστεί ο καθένας είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται βασικός στην ομάδα του και ως εκ τούτου είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη. Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι συγκαταλέγομαι μεταξύ των αρχηγών μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός, εννοείται ότι το εκλαμβάνω ως πολύ μεγάλη τιμή».

Επόμενος αγώνας με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε ως ομάδα για να φθάσετε στη νίκη;

«Αν συμπεριφερθούμε αγωνιστικά όπως στους τελευταίους αγώνες θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο απόλυτα συγκεντρωμένοι, να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας και να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο την δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Πριν στείλω οποιοδήποτε μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να τον ευχαριστήσω που είναι κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, δίπλα μας, μας στηρίζει, μας χειροκροτεί και μας δίνει απίστευτη ώθηση. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους της ομάδας ότι σε κάθε λεπτό του κάθε αγώνα εμείς, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα τα δίνουμε όλα για την ομάδα και τον κόσμο. Τα καλύτερα έρχονται για τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που το βλέπουν και οι φίλαθλοί μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου