ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ευκαιρία για σερί και διαφορά

ευκαιρία-για-σερί-και-διαφορά-564744

Το καλύτερο αποτέλεσμα στην καταλληλότερη στιγμή ήταν η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο Αίγιο απέναντι στον τοπικό Παναιγιάλειο. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα μπήκε σε περίοδο… ηρεμίας μετά τον εκνευρισμό των προηγούμενων εβδομάδων ενόψει και του αγώνα με τον Φωστήρα στο ΕΑΚ (1/12, 3 μ.μ.).

Την απώλεια βαθμών για τον Παναιγιάλειο σε ακόμα ένα παιχνίδι «σφράγισε» ο Ολυμπιακός Βόλου με το «διπλό» στο Αίγιο. Ετσι, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο υποχρέωσαν την ομάδα της Πελοποννήσου να υποστεί την πέμπτη της συνεχόμενη απώλεια, αλλά κατάφεραν να «χτίσουν» και μία διαφορά πέντε βαθμών απέναντι σε ένα σύνολο που πριν λίγες εβδομάδες πήγαινε από νίκη σε… νίκη.

Παράλληλα, αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση, στην οποία ανέβηκε η Καλλιθέα, στους 3 βαθμούς, και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Το σημαντικότερο -ωστόσο- είναι ότι μέσα σε ένα διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα, κατάφερε από το… καναβάτσο να βρεθεί στην πρώτη θέση και να περάσει έναν Γολγοθά που έκρινε πολλά όσον αφορά το μέλλον των ερυθρόλευκων στην κατηγορία. Η απόφαση της απομάκρυνσης του Γιώργου Βαζάκα, σε συνδυασμό με τη στήριξη του Μάνουελ Ρόκα για τον πάγκο, έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό προπονητή να φέρει την απαιτούμενη ησυχία στην ομάδα και τον κόσμο, ενώ οι νίκες και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έφεραν χαμόγελα και την απαιτούμενη διάθεση προκειμένου οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να σκέφτονται, αλλά και να πετυχαίνουν μόνο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι είτε στο ΕΑΚ είτε εκτός έδρας.

Στο παιχνίδι του Αιγίου, οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να σκοράρουν νωρίς και ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, τους χάρισε ένα σχετικά εύκολο διπλό σε μία δύσκολη έδρα. Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή ο Παναιγιάλειος γνώρισε την πρώτη του ήττα, γεγονός που χαρίζει άλλο ένα σημαντικό στοιχείο στο επίτευγμα των παικτών του Μάνουελ Ρόκα, ο οποίος -όσο περνούν οι αγωνιστικές και πετυχαίνει τους στόχους της ομάδας- «κλειδώνει» τη θέση του στον πάγκο.

Και τώρα… η διαφορά

Μία είναι η σκέψη στο μυαλό των ερυθρόλευκων, μετά και το διπλό στο Αίγιο. Η διαφορά… Ηδη βρίσκονται στο +3 από τη δεύτερη Καλλιθέα, ενώ στις επόμενες τέσσερεις αγωνιστικές, έχουν τρία παιχνίδια εντός έδρας και ένα στην Κρήτη απέναντι στην Επισκοπή. Συγκεκριμένα, μετά το κυριακάτικο παιχνίδι απέναντι στον Φωστήρα στο ΕΑΚ και το ματς στο Ρέθυμνο, οι Βολιώτες φιλοξενούν Αχαρναϊκό και Βύζαντα Μεγάρων στην 12η και 13η αγωνιστική αντίστοιχα. Εφόσον καταφέρουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα συγκεκριμένα παιχνίδια, θα βρεθούν σε θέση ισχύος όσον αφορά το μέλλον τους στη Football League και το στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης του Νοτίου ομίλου που θα χαρίσει μεγάλο πλεονέκτημα στη βαθμολογία των πλέι οφ.

Μάζεψαν δυνάμεις

Μέρα ξεκούρασης ήταν η χθεσινή για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς το πρόγραμμα περιείχε ρεπό, ενώ από σήμερα αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία των ερυθρόλευκων με διπλή προπόνηση (πρωί – απόγευμα) για το παιχνίδι με τον Φωστήρα στο ΕΑΚ και ο Μάνουελ Ρόκα θα αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής.

Ο νεαρός τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Στάθη Ρόκα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και είναι «ετοιμοπόλεμος» ενόψει του ματς της 10ης αγωνιστικής. Αντίθετα, ο Γιανίκ Γιενγκά θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ακόμη έναν αγώνα, μιας και δεν προλαβαίνει να ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί, ενώ ερωτηματικό υπάρχει όσον αφορά τη συμμετοχή του Εγκούτου Ολίσε. Ο έμπειρος μέσος εξακολουθεί τα υποφέρει από ενοχλήσεις στον προσαγωγό και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, αφού έχει χάσει πολλές προπονήσεις. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή και να βρίσκεται στον πάγκο. Σήμερα, ο Νιγηριανός θα προσπαθήσει να προπονηθεί και να ανεβάσει… στροφές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, προκειμένου το τεχνικό επιτελείο να διαπιστώσει αν τελικά θα είναι σε θέση να αποτελέσει μία ακόμα λύση για τον άξονα της ομάδας.

Κλήση σε απολογία

Ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League κλήθηκε να απολογηθεί αύριο η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για παραβάσεις άρθρων στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό (17/11) στο ΕΑΚ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Football League που αφορά τον Ολυμπιακό: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 28/11/2013 και ώρα 10:30 την ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 για παράβαση των άρθρων 1, 3 παρ. 1, 2β, 4 , 6παρ. 3α, 14, και 15 παρ.3α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 17-11-2013)».

Κωνσταντίνος Ματής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου