ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταδυτικό ενδιαφέρον για τη Σκόπελο

καταδυτικό-ενδιαφέρον-για-τη-σκόπελο-572801

Φιλόδοξες επενδυτικές προτάσεις διατυπώνονται από μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία καταδυτικών υποδομών πολλών αστέρων στη Σκόπελο. Οι συγκεκριμένες προτάσεις, διατυπώνονται ανεξάρτητα με το σχέδιο δράσης που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχουν κοινή κατεύθυνση, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με επίκεντρο τη θάλασσα και συγκεκριμένα τις καταδύσεις.

Εκπρόσωποι κορυφαίας εταιρείας του εξωτερικού επισκέφτηκαν, σημειωτέον, πρόσφατα το νησί και περιηγήθηκαν σε διάφορα σημεία και περιοχές, στις οποίες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα, υποδομές υψηλών προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διατυπώνεται ανάλογο ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες, της ημεδαπής και της αλλοδαπής, οι οποίες ευθυγραμμίζονται προς την ίδια κατεύθυνση.

«Το ενδιαφέρον είναι πράγματι, έντονο και εκδηλώνεται από διάφορες κατευθύνσεις και εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στο συγκεκριμένο επενδυτικό τομέα», αναφέρει ο Νίκος Λαρυγγάκης, ιδιοκτήτης γραφείου real estate στην περιοχή της Γλώσσας. «Είναι η πρώτη φορά, υπογραμμίζει ο ίδιος, που εκδηλώνεται τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από μεγαλοεπενδυτές για τη δημιουργία καταδυτικών κέντρων στη Σκόπελο, τα οποία όμως θα συνδυάζονται με χώρους διαμονής και ενδιαίτησης πολύ υψηλών προδιαγραφών».

Σύμφωνα με το σκεπτικό που υπάρχει, προτείνεται η δημιουργία εγκαταστάσεων πέντε αστέρων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και εξωτερικούς χώρους, μεταξύ των οποίων και κατάστημα, το οποίο θα διαθέτει προς πώληση καταδυτικές στολές, ενώ σε μελλοντική βάση τοποθετείται η δημιουργία πολυτελών χώρων διαμονής και ψυχαγωγίας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συνδυασμό επενδύσεων, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, καταλύματα και κέντρα καταδυτικά, τα οποία προτείνεται να δημιουργηθούν από κορυφαίες εταιρείες του χώρου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν ήδη ανάλογη τεχνογνωσία και από το εξωτερικό, και ειδικότερα σε χώρες με μεγάλη τουριστική κίνηση, που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, με ευοίωνες μελλοντικές προοπτικές σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο κ. Λαρυγγάκης, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι: «πρέπει να αναπτυχθούν κατόπιν συνεργασίας και των τριών νησιών, τα οποία προσφέρονται για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού». Ο ίδιος διαβλέπει επενδυτική ανάκαμψη από το 2014, μεταφράζοντας ως «ιδιαίτερα ευοίωνα» τα μηνύματα που ήδη καταφθάνουν. Πάγια θέση του ιδίου είναι ότι: «πρέπει επιτέλους να στρέψουμε το βλέμμα μας και σε άλλες κατευθύνσεις, πέρα από το στερεότυπο ήλιος, ουζάκι, παραλία, διότι τα νησιά μας, αλλά και η Ελλάδα στο σύνολό της, είναι πανέμορφη και κάθε γωνιά της προσφέρεται για την ανάπτυξη επενδυτικών προτάσεων και κυρίως εναλλακτικών δράσεων».

Οι φιλόδοξες προτάσεις που διατυπώνονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στο επενδυτικό πεδίο έχουν ως αφετηρία τις φυσικές ομορφιές της Σκοπέλου, που όπως όλα δείχνουν, διαθέτει ένθερμούς φίλους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και μεγάλοι επιχειρηματίες του εξωτερικού. Ο κ. Λαρυγγάκης τάσσεται υπέρ των ποιοτικών τουριστικών προτάσεων και επενδύσεων ανά την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι εναλλακτικές δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν, προς όφελός της περιοχής μας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου