ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εθελοντές της Σκιάθου για συνδρομή σε απόρους

εθελοντές-της-σκιάθου-για-συνδρομή-σε-576495

Συνάντηση εθελοντών πραγματοποιήθηκε χθες στη Σκιάθο, με στόχο τη συντονισμένη προσφορά βοήθειας στις αναξιοπαθούσες οικογένειες του νησιού, ενόψει εορτών. Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί καλάθια στα μάρκετ του νησιού, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους κατοίκους του νησιού.

Παράλληλα «θα έρθουμε σε επαφή με όλους τους Συλλόγους του νησιού, διερευνώντας αν και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα να συνδράμουν οικονομικά την προσπάθειά μας να διανείμουμε και δωροεπιταγές σε τριάντα περίπου φτωχές οικογένειες του νησιού», αναφέρει η αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Σκιάθου, Λίτσα Τσολοβίκου, αρμόδια επίσης για κοινωνικά θέματα.

Στο προχθεσινό, πρώτο κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν όλοι οι προσκληθέντες, ενώ έπεται συνάντηση και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, αυξάνεται διαρκώς η λίστα με τα αιτήματα συμμετοχής στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων για άπορες οικογένειες, που έχει θεσπίσει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα 46 άπορες οικογένειες της Σκιάθου, ενώ παράλληλα έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα, από δέκα επιπλέον οικογένειες. «Αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια και από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», επισημαίνει η κ. Τσολοβίκου, η οποία προσθέτει ότι: «μας προβληματίζει πολύ έντονα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και έχει επηρεάσει την καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου