Σταθερή αξία η Αγγλία

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-17, 14:01:13
Σταθερή αξία η Αγγλία

Θετικά μηνύματα καταγράφονται για το νησί του Παπαδιαμάντη στον απόηχο της WTM, της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, όπου η Σκιάθος συμμετείχε για πολλοστή χρονιά με δικό της περίπτερο,  έχοντας ως στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στη διάρκεια της νέας σεζόν.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου, αλλά και επιχειρηματίες του νησιού βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα και πραγματοποίησαν επαφές με παράγοντες του εξωτερικού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύμα των Βρετανών τουριστών, οι οποίοι αποτελούν εκ των πραγμάτων το κέντρο βάρους στο σύνολο των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού. Στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος εκθεσιακής συμμετοχής που διασφαλίζει την παρουσία δημοφιλών προορισμών των Βορείων Σποράδων,  ο Δήμος Σκιάθου  συμμετείχε ως εκθέτης όπως και άλλοι  top τουριστικοί προορισμοί από όλο τον κόσμο.

H Σκιάθος,  η κοσμοπολίτισσα των Βορείων Σποράδων έχει συγκεντρώσει την προσοχή  των επισκεπτών της έκθεσης,  αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς με τις νέες απευθείας πτήσεις από βρετανικές πόλεις προς τον διεθνή αερολιμένα Σκιάθου  JSI « Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης ήταν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία καλωσόρισε στο περίπτερο της Σκιάθου ο Αριστείδης  Δερβένης συνιδιοκτήτης,  μαζί με τον Πέτρο Δερβένη,   του ξενοδοχείου Skiathos Palace,  εκδηλώνοντας την πρόθεση των ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων του νησιού  για συνέργειες και στοχευμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Στην έκθεση WTM του Λονδίνου επίσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας, ιδιοκτήτης του Dolphin of skiathos, ο Σέργιος Στερεόπουλος, τουριστικός πράκτορας του Gats travel και ο Αργύρης Μεργιάς, υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου Σκιάθου.

 Παράλληλα είναι σημαντικό το γεγονός ότι κατέχει περίοπτη θέση στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του World Travel Market βραβευμένη φωτογραφία η οποία παρουσιάζει ακτή της Σκιάθου, και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην προσέλκυση και νέων εν δυνάμει επισκεπτών του νησιού και των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου, το σύνολο των αφίξεων των αλλοδαπών τουριστών είχε οριακή αύξηση, η οποία μεταφράζεται σε 119.300 επισκέπτες φέτος, έναντι 118.098 το 2012. Οι Βρετανοί επισκέπτες της Σκιάθου ήταν συνολικά  60.211 φέτος, εμφανώς λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν, όπου καταγράφηκαν συνολικά 60.852 αφίξεις.

Η συγκεκριμένη μείωση εκτιμάται ότι είναι παροδική, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από την Αγγλία, τα καινούργια δεδομένα που καταγράφονται είναι θετικά και όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά, τουρ οπερέϊτορς του νησιού, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία ετών πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κατά τη νέα τουριστική σεζόν θα υπάρξει αύξηση στον συνολικό αριθμό των Αγγλων επισκεπτών της Σκιάθου.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=