ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καθαρισμός στις Κουκουναριές

καθαρισμός-στις-κουκουναριές-580758

Εκδήλωση για τη σχολική βία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιάθος

Ποικίλες δράσεις αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» ο οποίος διοργανώνει σήμερα δύο παράλληλες δράσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Η μια εκ των δύο παράλληλων δράσεων είναι συνώνυμη με τον καθαρισμό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο βιότοπο των Κουκουναριών.

«Μετά την πρωτιά μας στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το sanitas στο facebook, για το Προστατευόμενο Δάσος, σας περιμένουμε σήμερα στις 10:30πμ, στο βιότοπο των Κουκουναριών για δράση καθαρισμού» επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου και προσθέτουν «προετοιμάζουμε έτσι την περιοχή για την μεγάλη δενδροφύτευση των 1.000 κουκουναριών. Θα έχουμε αναμνηστικά δώρα για τους συμμετέχοντες».

Στο μεταξύ, σήμερα στις 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Εκφοβισμός και βία στο σχολείο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου και σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Σκιάθου.Ομιλητής θα είναι ο ειδικός παιδοψυχολόγος, Δρ Νικόλαος Κυπαρισσός.

Ο ομιλητής απέσπασε την τιμητική διάκριση «Αναγνώριση Προσφοράς στην Έρευνα» από την Εταιρεία Επιστημονικής Έρευνας, SX της Βόρειας Καρολίνας (Sigma-Xi, The Scientific Research Society). Εχει στο ενεργητικό του δεκατέσσερις συμμετοχές με εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια και δεκαπέντε παρουσιάσεις επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του προβλήματος και η αντιμετώπισή του, μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί πολλούς γονείς σε όλα τα κράτη του κόσμου. Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής, συζήτησης και μελέτης, θεωρείτε πλέον κοινωνικό πρόβλημα και εμφανίζεται με αυξανόμενη συχνότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που διεξάγονται σε σχολεία της χώρας.

Θα ακολουθήσει διάλογος με την παιδοψυχολόγο όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απορίες του και να πάρει σημαντική βοήθεια για τα παιδιά του ή τους μαθητές του, όσον αφορά στον τρόπο χειρισμού παρόμοιων θεμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου