ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής προβολή της Αλοννήσου

διεθνής-προβολή-της-αλοννήσου-580813

Το νησί συμμετέχει σε παγκόσμια καμπάνια με θέμα το γάμο

Συντονισμένο άνοιγμα με διεθνή χαρακτήρα επιχειρεί η Αλόννησος προκειμένου να εδραιωθεί ως ιδανικός προορισμός για τους απανταχού της γης νεόνυμφους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αλοννήσου θα συμμετάσχει από την καινούργια χρονιά στην παγκόσμια καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί, με επίκεντρο τους γάμους στην Ελλάδα και θα προβληθεί μέσω του αγγλόφωνου site Weddings in Greece, προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστή.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και έντυπη προβολή, η οποία θα προωθηθεί παράλληλα και σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, στις οποίες θα συμμετάσχει ο Δήμος Αλοννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια στοχεύει στις αγορές της Αγγλίας, Σουηδίας, Γερμανίας, Αμερικής (ΗΠΑ), Ασίας.

Οι αγορές της Αγγλίας και Γερμανίας αποτελούν παραδοσιακές αγορές και εντάσσονται στο πλαίσιο τουριστικών ενεργειών για το 2013 ενώ οι νέες αγορές της Σκανδιναβίας, Αμερικής και Ασίας είναι μεγάλες και απαιτείται χρόνο για την προσέλκυση επισκεπτών από αυτές. Το περιοδικό απευθύνεται σε συμβούλους, διοργανωτές γάμων, ξενοδοχεία- καταλύματα, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικούς προορισμούς κλπ.

Η καμπάνια θα μεταφερθεί και στο διαδίκτυο με τον σχεδιασμό ειδικού κόμβου που θα καλύπτει πλούσια θεματολογία για γάμους στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θα παρουσιάζει ένα business directory με επιχειρήσεις του κλάδου.

H Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο θεσμός του γάμου μπορεί να διοργανωθεί σε νησιωτικούς προορισμούς όπως είναι η Αλόννησος και να αναδείξει την ελληνική παράδοση και κουλτούρα.

Είναι προφανές ότι μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, γίνεται στοχευμένη προσέγγιση και νέων μεγάλων αγορών. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου «έχουμε την σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ και την έγκριση του αρμόδιου Υπουργείου, για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, που είναι η προβολή μέσω του συγκεκριμένου site και η συμμετοχή μας σε εκθέσεις του εξωτερικού, με επίκεντρο την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου