ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύγχρονοι Σαμαρίτες εν δράσει

σύγχρονοι-σαμαρίτες-εν-δράσει-582002

Δυναμική δράση αναπτύσσουν οι εθελοντές της Σκοπέλου στο πεδίο της εθελοντικής προσφοράς και στο πλαίσιο αυτό συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό από καπάκια, τα οποία θα σταλούν στο Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας. Οι εθελοντές που πριν δύο χρόνια είχαν υλοποιήσει ανάλογη πρωτοβουλία, συγκεντρώνοντας για τον ίδιο λόγο 65.000 καπάκια, συνεχίζουν με ιδιαίτερη ζέση τις προσπάθειές τους, που έχουν πάντα ως επίκεντρο τον πάσχοντα συνάνθρωπο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ελένη Χαννά, υπεύθυνη του γραφείου εθελοντισμού της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου, αναφέρει ότι: «η προσπάθεια συνεχίζεται και τα πλαστικά καπάκια μπουκαλιών που συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες, είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά». Τα καπάκια θα σταλούν για δεύτερη φορά στον ίδιο Σύλλογο, και εις αντάλλαγμα «έχουμε ζητήσει ένα φορείο για έκτακτες περιπτώσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η δράση του Σώματος Σαμαρειτών της Σκοπέλου» επισημαίνει η ίδια.

Παράλληλα, μεγάλος αριθμός πλαστικός μπουκαλιών θα δοθούν στην «Πράσινη Αλεπού» της Σκιάθου, με στόχο την ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο πεδίο της ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα δοθεί ικανός αριθμός συσκευασιών αναψυκτικών από αλουμίνιο, για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» του Βόλου. Διάφορα άχρηστα υλικά που υπό άλλες συνθήκες θα επιβάρυναν το περιβάλλον, συγκεντρώνονται με πολύ μεράκι και προσοχή από τους εθελοντές της Σκοπέλου, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η ανακύκλωση αποτελεί πολύ σημαντική δραστηριότητα για τους εθελοντές της Σκοπέλου, οι οποίοι έχουν θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών τους την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών των σχολείων του νησιού. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαννά: «προσπαθούμε να βοηθήσουμε το κοινωνικό σύνολο, συνδράμοντας παράλληλα κάθε πρωτοβουλία που έχει σχέση με την ανακύκλωση, είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου