Στην κάλπη από το θρανίο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-15, 16:25:50
Στην κάλπη από το θρανίο

Μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου  πραγματοποιήθηκαν προχθές στο 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου,  με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.  Με τριμελή εφορευτική επιτροπή, με αναγραφή ονομάτων υποψηφίων στον πίνακα, με διανομή ψηφοδελτίων, κάλπη, ψήφιση των υποψηφίων, καταμέτρηση των ψήφων, τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδικασία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστική ψηφοφορία.

   «Τα παιδιά δίνουν μαθήματα στους μεγάλους. Το σχολείο ως ζωντανός οργανισμός προετοιμάζει τα παιδιά για την ένταξή τους σε μια δημοκρατική κοινωνία.  Η σχέση Παιδείας και Δημοκρατίας ισχύει, μόνο όταν και οι δύο θεσμοί λειτουργούν καλά. Η παιδεία είναι αυτή που καλλιεργεί τα στοιχεία του δημοκρατικού πολίτη. Μ’ αυτό τον τρόπο, αναπτύσσεται η συναίσθηση των υποχρεώσεων και οι κοινωνικές αξίες αποκτούν σάρκα και οστά» υπογραμμίζει η Λένα Κουτούμπα, νηπιαγωγός του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου.

  Αναφερόμενη στην παραπάνω διαδικασία, η κ. Λένα Κουτούμπα επισημαίνει ότι: «τα παιδιά βιώνουν τη δημιουργική συμμετοχή στα κοινά και κατανοούν τη σημασία του διαλόγου και της αυτοκυριαρχίας. Οξύνεται η κριτική τους ικανότητα, καθώς κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας γίνεται αντιληπτή. Η δημοκρατία δε χρησιμοποιείται για να αναπαράγεται η εξουσία αλλά ευνοεί την ελευθερία. Επιτρέπει κι ευνοεί την πολυφωνία. Γιατί παιδεία είναι δυο πράγματα μαζί: γνώση και ήθος».

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=