ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο Αλοννήσου

σε-κατάληψη-το-γυμνάσιο-αλοννήσου-589572

Κλείδωσαν λουκέτα στη σχολική αυλόπορτα οι μαθητές του Γυμνασίου Αλοννήσου για να ακουστεί η φωνή τους μέχρι τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την αρχή του μήνα, οι μαθητές με επιστολή τους είχαν διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων και μάλιστα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, δηλώνοντας ότι αισθάνονται «παιδιά… κατώτερου Θεού», το αίτημά τους όμως για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών δεν ικανοποιήθηκε.

Από χθες το πρωί, το Γυμνάσιο Αλοννήσου τελεί υπό κατάληψη με απόφαση του μαθητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τους μαθητές, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν κάνουν μαθήματα γαλλικών, πληροφορικής και οικονομικών, λόγω έλλειψης καθηγητών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η πληροφορική και τα οικονομικά είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, για τα οποία οι μαθητές της Αλοννήσου, δεν έχουν καν ξεκινήσει τη διδακτέα ύλη.

Οι μαθητές δηλώνουν εξοργισμένοι για τα κενά καθηγητών. Για το θέμα μάλιστα, είχαν απευθύνει έγγραφη διαμαρτυρία προς τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση τραγική.

Εδωσαν χρονικό περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις στις ειδικότητες γαλλικών, πληροφορικής και οικονομικών.

«Ζούμε σε ένα μέρος απομονωμένο στο οποίο στερούμαστε τα περισσότερα εκπαιδευτικά ερεθίσματα που είναι αυτονόητα για τα παιδιά της στεριάς και των πόλεων. Πρέπει να στερούμαστε τώρα και τα στοιχειώδη; Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία των υπευθύνων; Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται όσοι ρυθμίζουν το μέλλον μας; Ζητούμε να ασχοληθείτε όλοι οι υπεύθυνοι σοβαρά μαζί μας. Έτσι θα δείξετε τι προτιμάτε να εισπράξετε: την εκτίμηση ή την οργή μας;», έλεγαν οι μαθητές στην επιστολή τους.

Εως και χθες, τα κενά παρέμεναν και οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη ως ύστατο μέτρο για να ακουστεί το αίτημά τους και να ξεκινήσει κανονικά η διδακτέα ύλη σε όλα τα μαθήματα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου