ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βλάβη σε αγωγό του βιολογικού Σκοπέλου

βλάβη-σε-αγωγό-του-βιολογικού-σκοπέλο-589680

Αποκαταστάθηκε χθες το πρωί η βλάβη που σημειώθηκε σε αγωγό του βιολογικού καθαρισμού της Σκοπέλου, στη θέση Αγιος Τρύφωνας, στον κάμπο. Συνεργείο της ΔΕΥΑΣ έσπευσε χθες στο σημείο όπου σημειώθηκε το πρόβλημα και κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων του νησιού.

Στο μεταξύ, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία βιολογικών τόσο στη Γλώσσα, όσο και στο Λουτράκι. Στην παρούσα φάση θεωρείται ευοίωνο το γεγονός ότι ανοίγει νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΠΕΡΑ, το οποίο προβλέπει την υλοποίηση παρόμοιων έργων. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται και θα υποβληθεί προς ένταξη η μελέτη που έχει εκπονηθεί για το Βιολογικό της Γλώσσας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ και θεωρήθηκε πολύ υψηλός από τους άνωθεν κρατούντες. Γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων, έχει καταρτιστεί εναλλακτική πρόταση, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας δεν υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια.

«Σύμφωνα με τη συμβιβαστική λύση που μας προτάθηκε από τους αρμόδιους, για να μειωθεί ο προϋπολογισμός του έργου και να καταστεί δυνατή η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πρέπει να δημιουργηθεί μικρότερης κλίμακας σύστημα στο Λουτράκι, το οποίο δεν απαιτεί πολλά αντλιοστάσια» αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «θα καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι οικισμοί του νησιού».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου