ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύνδεση Σκιάθου – Μόσχας

σύνδεση-σκιάθου-μόσχας-589689

Στη λίστα των δέκα αεροδρομίων όπου σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων τον προηγούμενο μήνα, αλλά και στη διάρκεια της σεζόν γενικότερα, συγκαταλέγεται ο διεθνής αερολιμένας της Σκιάθου, σύμφωνα με τα επίσημα πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία, που έχουν γίνει γνωστά. Τα παραπάνω στοιχεία θεωρούνται ευοίωνα σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει από τη νέα σεζόν η απευθείας σύνδεση της Σκιάθου με τη Μόσχα, παράλληλα δε, να επανέλθουν οι πτήσεις από Αγία Πετρούπολη, που διακόπηκαν ξαφνικά πέρσι, στις αρχές της σεζόν.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της σεζόν, το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου εμφανίζει άνοδο της τάξης του 18,8%, η οποία είναι, ωστόσο, μικρότερης κλίμακας σε σύγκριση με τη Σαντορίνη (59,11%), την Κω (49,47%) και τα Χανιά (47,25%), όπου σημειώθηκε, σημειωτέον, ρεκόρ αφίξεων στη διάρκεια του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα συνολικά στατιστικά στοιχεία του διεθνούς αεροδρομίου της Σκιάθου, φέτος σημειώθηκαν 119.300 αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, έναντι 118.098 την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Σέργιος Στερεόπουλος, ο οποίος προωθεί δυναμικά το άνοιγμα των δύο παραπάνω γραμμών στη Σκιάθο, υπογραμμίζει ότι: «η Ρωσία είναι μια χώρα με μεγάλη δυναμική, είναι μια μεγάλη, καινούργια αγορά, η οποία, όπως αντιλαμβάνονται όλοι, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον». Ο κ. Στερεόπουλος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, έχει διαρκή επικοινωνία με παράγοντες της Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό θα μεταβεί στην συγκεκριμένη χώρα εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η απευθείας σύνδεση που προωθείται, με την Σκιάθο. «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε νεώτερα έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ στο μεταξύ συνεχίζουμε τις επαφές μας με τη Ρωσία, προσπαθώντας παράλληλα με την απευθείας γραμμή από Μόσχα, να συνεχιστούν οι πτήσεις τσάρτερ και από Αγία Πετρούπολη, οι οποίες σταμάτησαν πέρυσι» επισημαίνει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της φετινής σεζόν αφίχθησαν 825 Ρώσοι στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν προοπτικές να ανοίξει ο δίαυλος και να αυξηθεί το ρεύμα των Ρώσων τουριστών στο νησί, μακροπρόθεσμα.

Στο μεταξύ, ευοίωνα είναι τα στοιχεία που έρχονται και από την Αγγλία, η οποία διατηρείται, σε γενικές γραμμές σταθερή, με ορισμένες αποκλίσεις, οι οποίες ήταν εμφανείς στη διάρκεια, ειδικότερα, της φετινής χρονιάς. Συγκεκριμένα το 2013 αφίχθησαν συνολικά 60.211 επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2012, τα επίσημα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν 60.852 επισκέπτες από την ίδια χώρα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Ο κ. Στερεόπουλος αναφέρει ότι: «είναι ευοίωνα τα μηνύματα που έρχονται από την Αγγλία για την επόμενη τουριστική σεζόν» ενώ όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος: «το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην Ευρώπη, δουλεύουμε με την Ευρώπη και δεν σταματούμε τις προσπάθειές μας για άνοιγμα νέων προορισμών».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου