Σύμφωνο ποιότητος στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-11, 12:35:23
Σύμφωνο ποιότητος στη Σκιάθο

Ισχυρό όπλο για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου της Σκιάθου εκτιμάται ότι θα  καταστεί το τοπικό σύμφωνο ποιότητας, που θα εκπονηθεί και προωθηθεί από την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου. Η ποιοτική αναβάθμιση, η οποία είναι το βασικό ζητούμενο,  θα αποτελέσει το μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τουριστικής προβολής της Σκιάθου. Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τον επισκέπτη του νησιού  και η οικονομική τόνωση μέσα από την τουριστική άνθιση.

             To τοπικό σύμφωνο ποιότητας είναι ευρέως διαδεδομένο σε τουριστικά αναπτυγμένες χώρες, καθώς επίσης και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα. Σκοπός του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας είναι, μέσα από τη συνεργασία και την αμοιβαία δέσμευση των επιχειρήσεων - μελών του, να διαμορφωθεί μια «ταυτότητα ποιότητας», η οποία θα χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται και τα προϊόντα που παράγονται από τις επιχειρήσεις - μέλη του. Το Τοπικό Σύμφωνο φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια εστία ποιότητας στο νησί της Σκιάθου και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες από τη μια πλευρά και οδηγό για τις επιχειρήσεις του νησιού από την άλλη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

            Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου θα έρθει σε επαφή με τις υπόλοιπες Ενώσεις και φορείς του νησιού, στη διάρκεια του χειμώνα,  προκειμένου να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για το τοπικό σύμφωνο ποιότητας, πιστοποιώντας μία σειρά από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, μετά  από αξιολόγηση.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=