ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βραβείο έρευνας σε Σκοπελίτη

βραβείο-έρευνας-σε-σκοπελίτη-593220

Σημαντική διάκριση απέσπασε ο Σκοπελίτης Γιάννης Κρικίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο ακαδημαϊκών, στους οποίους απονεμηθήκαν τα ετήσια «Βραβεία Έρευνας», της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (IΠΕ).

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού επέλεξε ως επικρατέστερους μεταξύ πολλών εξαιρετικών υποψηφίων, τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιωάννη Κρικίδη, για το «Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2013» για νέους ερευνητές κάτω των 45 ετών, και την καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Φώβη Κωνσταντινίδου, για το «Βραβείο Έρευνας – Έμπειρος Ερευνητής 2013», για επιστήμονες άνω των 45 ετών.

Ο 36χρονος Σκοπελίτης, ο οποίος ειδικεύεται στις τηλεπικοινωνίες, υπέβαλε υποψηφιότητα με το Έργο «Full Duplex Relaying: Modeling, Analysis and Design». Η έρευνα αφορά στη λειτουργία Full – Duplex (FD) και δίνει τη δυνατότητα στα ασύρματα τερματικά να λαμβάνουν και να μεταδίδουν δεδομένα ταυτόχρονα, γεγονός που μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και εύρος ζώνης, μιας και τα τερματικά χρησιμοποιούν, με τη λειτουργία FD, το ήμισυ των πόρων του καναλιού για μετάδοση/λήψη. Επομένως, η λειτουργία FD αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη λύση μελλοντικά για τα επικοινωνιακά συστήματα και πρότυπα.

Δευτερότοκος γιος της Σοφίας και του Απόστολου Κρικίδη, ο πολύ αξιόλογος επιστήμονας, ολοκλήρωσε στο Βόλο και συγκεκριμένα στο 3ο Γυμνάσιο τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μελετηρός, επιμελής και πολύ χαμηλών τόνων, ο Γιάννης Κρικίδης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, συνεχίζοντας στο Παρίσι, στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια στην Αμερική, διευρύνοντας διαρκώς τον κύκλο της γνώσης.

Η πολύ μεγάλη διάκριση που απέσπασε χαροποίησε ιδιαίτερα τους γονείς, τον πρωτότοκο αδελφό του Δημήτρη, ο οποίος είναι ιατρός και κάνει την ειδικότητα του στην καρδιολογία, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους Σκοπελίτες, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν άξιο εκπρόσωπο του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου