ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φάρμακα για άπορους στο νησί της Σκοπέλου

φάρμακα-για-άπορους-στο-νησί-της-σκοπέ-600329

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί η προσπάθεια που αναπτύσσεται στη Σκόπελο και περιλαμβάνει τη συγκέντρωση φαρμάκων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των απόρων, ανασφάλιστων και χαμηλοσυνταξιούχων του νησιού. Σε εποχές κρίσεις πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες συμπαράστασης στα ασθενέστερα μέλη της τοπικής κοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσπάθεια που υλοποιούν η Εμμανουηλία Γουλιέλμου, Οικογενειακή Βοηθός, εργαζόμενη στο Βοήθεια στο Σπίτι και ο νοσηλευτής Γιάννης Εμμανουηλίδης από το ΚΑΠΗ Σκοπέλου.

Τα φάρμακα που με πολύ προθυμία προσφέρουν κάτοικοι του νησιού, ενδυναμώνοντας τη συγκεκριμένη προσπάθεια, είναι αντυπερτασικά, φάρμακα για καρδιακά νοσήματα, αντιπυρετικά, παυσίπονα κ.λπ., υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχουν λήξει. «Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις φαρμακευτικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα και παράλληλα να αξιοποιούνται φάρμακα που σε άλλες περιπτώσεις ενδεχομένως είτε θα έμεναν ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι, είτε θα κατέληγαν σε κάποιο κάδο απορριμμάτων» εξηγεί η κ. Γουλιέλμου.

Η τοπική κοινωνία στήριξε ευθύς εξαρχής τη συγκεκριμένη, νεότευκτη πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι παραμένει αναλλοίωτο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Το κάλεσμα συμμετοχής στην παραπάνω πρωτοβουλία βρήκε άμεση ανταπόκριση και ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, άποροι, ανασφάλιστοι και χαμηλοσυνταξιούχοι κάτοικοι του νησιού, γίνονται αποδέκτες της προσπάθειας που υλοποιείται για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου