ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι πρόσκοποι εφοδιάζουν το Ιατρείο Αλοννήσου

οι-πρόσκοποι-εφοδιάζουν-το-ιατρείο-αλ-604004

Γάζες, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά συγκέντρωσε το Προσκοπικό Δίκτυο Αλοννήσου, το οποίο δραστηριοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες με σκοπό να καλύψει ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου στο νησί.

Η ενέργεια έγινε καθαρά με προληπτικό χαρακτήρα, αφού ο εφοδιασμός του Ιατρείου από την αρμόδια υπηρεσία γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Ωστόσο, τα θέματα υγείας δεν μπορούν να αφεθούν στη θεία πρόνοια και οι Πρόσκοποι, κάνοντας πράξη το ρητό τους «Έσω Έτοιμος», απεύθυναν έκκληση συγκέντρωσης υλικών, στην οποία ανταποκρίθηκαν κυρίως ιδιώτες και φορείς του νησιού. Αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλο μέρος των αναλωσίμων προσφέρθηκε από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση».

Το υλικό, περίπου 10 μεγάλα χαρτοκιβώτια, παραδόθηκε από τους Προσκόπους στους υπεύθυνους του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, με την ευχή να μην αντιμετωπιστούν ελλείψεις.

«Οπως γίνεται κατανοητό, ο Προσκοπισμός, προσπαθεί να συμβάλει στην άρση των αρνητικών φαινόμενων που υποβαθμίζουν τη καθημερινή ποιότητα ζωής. Ωστόσο, η προστιθέμενη αξία που κρύβεται πίσω από αυτές τις κινήσεις είναι η εκπαίδευση των νεαρών μελών του Προσκοπισμού σε πρακτικές εθελοντικής προσφοράς και κοινωφελούς έργου. Έτσι, διαμορφώνεται μια ολόκληρη γενιά δραστήριων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το τόπο μας», τονίζει σε ανακοίνωση η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.scoutsmagnisia.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου