ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Σκιάθο

αντικατάσταση-δικτύου-ύδρευσης-στη-σ-605597

Αίτημα ετών αποτελεί μεταξύ άλλων για το νησί του Παπαδιαμάντη η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου, το οποίο έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων σχεδίων ανάπτυξης που προωθεί για τα νησιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το παραπάνω έργο εντάσσεται μεταξύ των σημαντικών προτάσεων που θα υλοποιηθούν, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή των αντίστοιχων μελετών, από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, που παρέστησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση. Πρόκειται για μια σειρά έργων πνοής, τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα, με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και κατ’ επέκταση την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού. Τα έργα με τη σειρά που ψηφίστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου είναι κατ’ αρχάς η αποκατάσταση του κτιρίου του Ζήση Οικονόμου στην οδό Ουρανίτσης στη Σκιάθο και η μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο (στα πλαίσια του «Ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της νήσου Σκιάθου» στον άξονα 4 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013».

Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται ταυτόχρονα η βελτίωση οδοστρώματος του δρόμου στην περιοχή Τρούλος από την Επαρχιακή Οδό έως τον Χ.Υ.Τ.Α, η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πλατείας και Παιδικής Χαράς Αγ. Τριάδας Δήμου Σκιάθου, καθώς επίσης η βελτίωση κτιριακών υποδομών και αύλειου χώρου του Παιδικού Σταθμού Δήμου Σκιάθου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ληφθούν αποφάσεις για την αποδοχή μελετών, για τα εξής επίσης σπουδαία έργα στο νησί: τη βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου, την βελτίωση του οδοστρώματος στην περιοχή «Ξάνεμος» (από Αεροδρόμιο έως παραλία Ξανέμου), την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου και την αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή «Κουκουναριών».

Επίσης έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος που κατασκευάζει το έργο «διασύνδεση υδρευτικών γεωτρήσεων με τη δεξαμενή νερού στον Άγιο Φανούριο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου