ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρημάζει το Ξενία Σκιάθου

ρημάζει-το-ξενία-σκιάθου-607515

Το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών έχει προσελκύσει το κτίριο του Ξενία της Σκιάθου, που παραμένει βουβό και εγκαταλειμμένο επί σειρά ετών. Το ακίνητο έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και ήδη γίνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση της αξιοποίησής του, ενώ στο μεταξύ τέθηκε υπόψη του Δήμου Σκιάθου η εισήγηση για την στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης του συγκεκριμένου δημόσιου ακινήτου, που βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή των Κουκουναριών.

Το ίδιο θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής ενημέρωση για τις επιμέρους παραμέτρους της συγκεκριμένης επένδυσης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις αξιοποίησης που διατυπώνονται, και τέθηκαν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, γίνεται λόγος για την αξιοποίηση του υφιστάμενου ξενοδοχείου, με την παράλληλη ανάπτυξη περιορισμένου αριθμού παραθεριστικών κατοικιών, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης.

Οι εξωτερικές όψεις του κτιρίου, οι κοινόχρηστοι χώροι, τα κεντρικά κλιμακοστάσια, οι υπαίθριοι χώροι και η διάταξη του φέροντος οργανισμού του συγκροτήματος «Ξενία Σκιάθου» χαρακτηρίσθηκαν ως διατηρητέο μνημείο της νεότερης περιόδου, με Υπουργική απόφαση. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια απόφαση «το Ξενία Σκιάθου αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, που χαρακτηρίζει την πρώτη συντονισμένη κρατική προσπάθεια για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών στη χώρα μας».

Το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί επί πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα η σημερινή του κατάσταση, αλλά και ο περιβάλλων χώρος να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι πριν από οποιαδήποτε εργοταξιακή δραστηριότητα, πρέπει να συνταχθεί και να εγκριθεί αρμοδίως η στατική μελέτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, για να είναι διασφαλισμένη η ασφάλεια του κοινού και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου συζητήθηκαν τα έργα που είναι ενταγμένα στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα υλοποιηθεί με πόρους που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου, που ανέρχεται στο ποσό των 571.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα έσοδα που προβλέπεται ότι θα εισπραχθούν στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου