ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δουλειά σε ανέργους

δουλειά-σε-ανέργους-613136

Πρωτοβουλίες οι οποίες αποσκοπούν στην απασχόληση ανέργων αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων της Σκιάθου, προκειμένου να μειωθεί, στο βαθμό πάντα του δυνατού, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κρίσης.

Στην παρούσα φάση, δίνεται προτεραιότητα σε είκοσι άνεργους του νησιού, οι οποίοι αναζητούν εργασία και προτείνεται η απασχόλησή τους σε καταλύματα του νησιού. Όπως εξηγεί ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης: «μας έχει δοθεί λίστα με τα ονόματα ανέργων του νησιού, η οποία θα προωθηθεί άμεσα σε όλους τους ξενοδόχους, προκειμένου να απασχοληθούν τα συγκεκριμένα άτομα στις εργασίες που γίνονται στα ξενοδοχεία στη διάρκεια του χειμώνα». Σε κάθε περίπτωση, το αντικείμενο εργασίας θα είναι εναρμονισμένο και με την επαγγελματική ιδιότητα του κάθε ανέργου, στην περίπτωση κατά την οποία είναι εξειδικευμένος σε μια συγκεκριμένη τέχνη.

Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου ανταποκρίθηκαν ένθερμα στην προσπάθεια συγκέντρωσης κλινοσκεπασμάτων για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των φυλακών της περιοχής μας. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί κουβέρτες, οι οποίες έχουν αποσταλεί στις φυλακές. Παράλληλη δράση, την οποία ήδη διερευνούν οι ξενοδόχοι της Σκιάθου είναι η προσφορά δωρεάν γευμάτων σε άπορους, μοναχικούς γέροντες του νησιού, προκειμένου να ενισχυθεί η δράση του ΚΑΠΗ. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσες περισσότερες κοινωνικές ομάδες μπορούμε, έχοντας παράλληλα κατά νου την προσφορά φαγητού σε ηλικιωμένους του νησιού», αναφέρει στο σημείο αυτό ο καινούργιος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ανταποκρινόμαστε σε κάθε αίτημα για βοήθεια που διατυπώνεται, είτε αφορά παιδιά είτε άπορους οικογενειάρχες είτε την περίθαλψη ασθενών, κάνοντας ότι μπορούμε σε κάθε περίπτωση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου