ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παγκόσμια διάκριση της Αλοννήσου

παγκόσμια-διάκριση-της-αλοννήσου-616277

Πρωταγωνιστική θέση είχε η Αλόννησος σε διεθνές συνέδριο νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Νότιο Αφρική, και συγκεκριμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ, το διάστημα 2 – 5 Οκτωβρίου, παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων του βεληνεκούς των: Κόφι Αννάν, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Μπομπ Γκέλντοφ, Αριάννα Χάφινγκτον και του Μοχάμεντ Γιούνους.

Ο παράδεισος που φιλοξενεί το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, γοήτευσε χιλιάδες συνέδρους μέσα από την καλλιτεχνική μάτια της μηχανικού και πολιτικής ακτιβίστριας Ιωάννας Φωτοπούλου, η οποία, διακρίθηκε αποδίδοντας τη μοναδικότητα της Ελλάδας και της Αλοννήσου με μία φωτογραφία. Ως ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που αναδείχθηκε στην εκδήλωση, η Αλόννησος παρέσυρε τους συμμετέχοντες σε ένα νοερό ταξίδι μέσα από τα εντυπωσιακά slide shows που συνόδευαν την ομιλία της Ιωάννας.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου νεολαίας της μη κερδοσκοπικής παγκόσμιας οργάνωσης «One Young World», η νεαρή ακτιβίστρια Ιωάννα Φωτοπούλου ήταν μία από τα 39 άτομα που επελέγησαν να μιλήσουν μεταξύ 1.300 υποψηφίων ομιλητών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 1.500 σύνεδροι στο Γιοχάνεσμπουργκ και 35.000 μέλη σε ζωντανή μετάδοση σε όλο τον κόσμο.

Οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το συγκεκριμένο γεγονός, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή για την Αλόννησο το γεγονός ότι μονοπώλησε το ενδιαφέρον του παγκόσμιου συνεδρίου νεολαίας, δίνοντας παράλληλα στο νησί τη δυνατότητα να προβληθεί σε όλο τον κόσμο, μέσα από μια κορυφαία διοργάνωση.

Σε άρθρο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Η Ιωάννα Φωτοπούλου από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε όχι μόνο να εξασφαλίσει μια θέση με υποτροφία στο συνέδριο και να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας, αλλά να είναι και μια από τους 40 συμμετέχοντες που θα έδιναν διάλεξη. Η Ιωάννα αποφάσισε να μιλήσει για την Ελλάδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τη διαφθορά και πως μπορούν οι νέοι να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση. Μίλησε για συναδέλφωση και συνεργασία».

Εχοντας ως φόντο εικόνες από τις φυσικές ομορφιές της Αλοννήσου, η νεαρή εκπρόσωπος της Ελλάδας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «σε αυτήν την καμπή της ιστορίας μας, δεν έχουμε ανάγκη πολιτικούς που θέλουν να μας απομακρύνουν από τα χρέη μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας τη χειρότερη μορφή προπαγάνδας. Χρειαζόμαστε πολιτικούς έτοιμους να αφήσουν κάποια από τα δικά τους συμφέροντα που είναι συνυφασμένα με το παρόν σύστημα και να φτάσουμε μαζί σε μια καινούρια εθνική ταυτότητα». Η ομιλήτρια απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «η καλή διακυβέρνηση, η ενεργή κοινωνία πολιτών και το υπεύθυνο κράτος, είναι τα τρία βήματα για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Και η χώρα μας, κατέληξε, θα μπορέσει να παντρέψει ξανά τη μεγάλη της ιστορία με ένα φωτεινό μέλλον».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου