ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύγχρονο λιμάνι στο Λουτράκι

σύγχρονο-λιμάνι-στο-λουτράκι-620071

Στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου βρίσκεται η δημιουργία σύγχρονων υποδομών στο λιμάνι του Λουτρακίου, προκειμένου να επιτευχθεί η προσδοκώμενη ισόρροπη ανάπτυξη. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου ψηφίστηκε η αναμόρφωση προϋπολογισμού, προκειμένου να επιτευχθεί στην πράξη η εκπόνηση του μάστερ πλαν του Λιμανιού του Λουτρακίου. Το ύψος της μελέτης υπολογίζεται σε 25.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα έχει ανατεθεί σε μελετητή έως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Δημάρχου Σκοπέλου και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού, Γιώργου Μιχελή, στόχος είναι «να αξιοποιηθεί το Λουτράκι ως χώρος υποδοχής τουριστικών σκαφών, είτε πρόκειται για ιστιοφόρα είτε για ταχύπλοα». Η υλοποίηση του παραπάνω στόχου, εκτιμάται ότι θα ωφελήσει και τη Γλώσσα κατ’ επέκταση, η οποία είναι το επίνειο του Λουτρακίου.

Οπως αναφέρει επιπροσθέτως ο ίδιος, τα φετινά έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 130.000 ευρώ, γεγονός που θεωρείται ικανοποιητικό σε πρώτη φάση. «Οσο πιο πολύ αξιοποιούμε τα λιμάνια μας, τόσο περισσότερα έσοδα θα προκύπτουν, αυτό εξυπακούεται. Επομένως, προσθέτει ο κ. Μιχελής, πρέπει να δώσουμε έμφαση σε όλες τις περιοχές του νησιού». Στα άμεσα σχέδια των ιθυνόντων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου, είναι, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα, να προχωρήσουν παράλληλα στην παραγγελία πλωτής εξέδρας για το Λουτράκι, η οποία θα μπορεί να «φιλοξενεί» περισσότερα σκάφη, σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα.

Το σκεπτικό των ιθυνόντων συνοψίζεται στην κοινή θέση: «το μάστερ πλαν είναι απαραίτητο προκειμένου να μπει στο χάρτη το λιμάνι του Λουτρακίου, διότι πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα για τα έργα που θα προκύψουν, ώστε να αρχίσουμε σιγά-σιγά να τα χρηματοδοτούμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου