ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διάσημη σεφ από τη Σκόπελο

διάσημη-σεφ-από-τη-σκόπελο-620081

Γνωστή διεθνώς είναι η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Κάθριν Ανν Κόρα, γνωστή ως «Κατ» Κόρα, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Σκόπελο. Η Κατ Κόρα, η οποία διακρίθηκε στο διαγωνισμό μαγειρικής «Iron Chef» της Αμερικής, είναι κορυφαία στο χώρο της γαστρονομίας, είναι σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, συγγραφέας βιβλίων με συναφές θέμα και ιδιοκτήτρια πολύ επιτυχημένων ρεστοράν, που αποσπούν διθυραμβικές κριτικές από τους γευσιγνώστες.

Η πιο διάσημη σεφ της Αμερικής γεννήθηκε στο Μισισσιπή της Αμερικής, και οι γονείς της ονομάζονται Βιρτζίνια Λη και Σπύρος Πητ Κόρας. Ο πατέρας της, ο οποίος είναι Ελληνας, έλκει την καταγωγή του από τη Σκόπελο και ζει πάρα πολλά χρόνια στην Αμερική. Η οικογένεια της Κατ Κόρα μετανάστευσε πριν από πολλά χρόνια στην Αμερική, αλλά η ίδια μιλάει πάντα με αγάπη για την Ελλάδα και το νησί της Σκοπέλου, το οποίο έχει κατ’ επανάληψη επισκεφτεί.

Ο παππούς και ο πατέρας της διατηρούσαν και οι δύο εστιατόρια στην Αμερική, γεγονός το οποίο καθόρισε, προφανώς, την μετέπειτα πορεία της διάσημης σεφ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι στα 15 της χρόνια έκανε γνωστά στον πατέρα και τον παππού της, τα επαγγελματικά της σχέδια, τα οποία πραγματοποίησε, αφού προηγουμένως σπούδασε σε φημισμένα Πανεπιστήμια, διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας τις μαγειρικές της γνώσεις. Το στυλ της μαγειρικής της είναι επηρεασμένο από την Τζούλια Τσάϊλντ, την Μπάρμπαρα Τροπ και την γιαγιά της Αλμα.

Η Κατ Κόρα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, δημιουργώντας μάλιστα το φιλανθρωπικό οργανισμό «Chefs for Humanity» που έχει ως στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλο τον κόσμο, σε επίπεδο εκπαίδευσης και παροχής τροφής, στις περιοχές του πλανήτη όπου κυριαρχεί η πείνα και η φτώχια.

Η πολυβραβευμένη σεφ δηλώνει λάτρης της Ελλάδας και μέσω της δράσης που αναπτύσσει, προωθεί δυναμικά την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα, με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει πολύ επιτυχημένα ρεστοράν στην Αμερική, αλλά και στη Σιγκαπούρη.

Το πρώτο διάσημο ρεστοράν με την προσωπική της σφραγίδα δημιουργήθηκε στο Τέρμιναλ 2 του διεθνούς αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο. Στη συνέχεια δημιούργησε ρεστοράν στο Τέρμιναλ Ε του Διεθνούς Αεροδρομίου Μπους, καθώς επίσης και στο διάσημο θέρετρο Walt Disney στο Ορλάντο, ενώ στον κύκλο των πολύ επιτυχημένων επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων έχει προστεθεί ένα ακόμη ρεστοράν στη Σιγκαπούρη, το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου και έχει μαγευτική θέα, στο βυθό του ωκεανού, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα.

Η διάσημη σεφ της Αμερικής, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σώου «Iron Chef America» και την παρουσία της, ως συμπαρουσιάστρια, στην εξίσου δημοφιλή εκπομπή «Around the World in 80 Plates», είναι πολύ δημιουργική και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη ως άνθρωπος, ενσωματώνοντας παράλληλα στη μαγειρική της, στοιχεία από την μητέρα και την γιαγιά της, όπως έχει κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει.

Η πολυτάλαντη σεφ κατέχει, μεταξύ άλλων, Μπάτσελορ στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του νότιου Μισισσιπή, ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη μαγειρική, με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Όπως επισημαίνει μάλιστα, οι Ελληνικές γεύσεις, που είναι δημοφιλείς διεθνώς, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης μιας χώρας, η οποία εκ των πραγμάτων είναι προικισμένη με φυσικές ομορφιές και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου