ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φιλόδοξη επένδυση στη Σκόπελο

φιλόδοξη-επένδυση-στη-σκόπελο-623535

Καινοτόμα πρόταση διατυπώνεται από τους επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, με στόχο την αξιοποίηση έκτασης 10 περίπου στρεμμάτων, η οποία προορίζονταν αρχικά για τη δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Η συγκεκριμένη, φιλόδοξη, ομολογουμένως, πρόταση, θα προωθηθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και είναι συνώνυμη με τη δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, βοτανικού κήπου, τόπου αναψυχής και αθλοπαιδιών, που θα μπορούσε να συνδυαστεί με πιθανές εναλλακτικές χρήσεις, με τουριστική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική ενδεχομένως χροιά. Το οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου Σκοπέλου, βρίσκεται στη θέση Λαλαριά, και η Δημοτική Αρχή μελετά ήδη τις πιθανές εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης και χρήσης του συγκεκριμένου Δημοτικού χώρου, που θα συνάδουν με τον χαρακτήρα του νησιού.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης πρότασης, την οποία διατύπωσε αρχικά ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Φύβγας, ο συγκεκριμένος πολυχώρος αθλητισμού και πρασίνου θα εξυπηρετεί όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με την προοπτική να αποτελέσει «έναν πρότυπο και ασφαλή χώρο». Όπως εκτιμάται παράλληλα, θα επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο «η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και του εγκαταλειμμένου και υποβαθμισμένου οικοπέδου του Δήμου».

Συγκεκριμένα, προτείνεται η διαμόρφωση τμήματος του συγκεκριμένου οικοπέδου σε χώρο ικανό να φιλοξενήσει δραστηριότητες αθλητικού χαρακτήρα, γήπεδο μπάσκετ, skateboard, τμήματος που θα λειτουργεί ως χώρος αναψυχής, αλλά και τμήματος που θα διαμορφωθεί ως πρότυπη παιδική χαρά. Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερθέντων, οι διαμορφωμένοι χώροι πρασίνου και η πυκνή και ποικίλη φύτευση, θα επιφέρει την περιβαλλοντική αναβάθμιση τόσο του χώρου, όσο και της περιοχής γενικότερα. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως βοτανικός κήπος, καθώς θα παρέχεται ενημέρωση για όλα τα είδη πρασίνου του πάρκου μέσω πινακίδων, με την περιγραφή των επιλεγμένων δέντρων. Επίσης τμήμα του οικοπέδου και των μονοπατιών θα διαμορφωθεί σε λαβύρινθο περιπάτου. Θα χρησιμοποιηθούν ντόπια φυσικά υλικά για τις επιστρώσεις και τις επενδύσεις, καθώς επίσης ελληνικής προέλευσης δέντρα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τοπίο ελκυστικό για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Ο γενικότερος στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να δημιουργηθεί μια περιβαλλοντική νησίδα, πόλος έλξης για τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και για τους επισκέπτες, καθώς και ένας πρότυπος και ασφαλής χώρος για κοινωνική συναναστροφή, αναψυχή, γυμναστική και επαφή με το φυσικό περιβάλλον, αποκαθιστώντας συγχρόνως την περιβαλλοντική ισορροπία και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση. Στο μεταξύ, η παραπάνω πρόταση θα εμπλουτιστεί και από άλλες παραμέτρους περιβαλλοντικού χαρακτήρα, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της συγκεκριμένης Δημοτικής έκτασης, προς όφελος του τοπικού πληθυσμού, κατ’ επέκταση δε και των επισκεπτών της Σκοπέλου, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου