ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον για τη Σκόπελο από εταιρείες υδροπλάνων

ενδιαφέρον-για-τη-σκόπελο-από-εταιρεί-623748

Δύο εταιρίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου, με στόχο την δημιουργία υδατοδρόμιου στο νησί και την δρομολόγηση υδροπλάνων. Προσδοκία όλων των άμεσα ενδιαφερομένων είναι να ξεκινήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν η λειτουργία του υδατοδρόμιου. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής: «δεν έχουμε αποσφραγίσει ακόμη τις προτάσεις, δεδομένου ότι η προθεσμία εξέπνευσε χθες, αλλά είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν δύο εταιρείες. Θα διαβάσουμε τις προτάσεις τους και θα δούμε ποιά θα είναι η επόμενη κίνησή μας».

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι εφικτή η λειτουργία της γραμμής έως το 2014, καθιστώντας παράλληλα σαφές, ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά του Δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του νησιού με υδροπλάνα, διότι θα εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε προορισμούς που μέχρι στιγμής υποεξυπηρετούντυαι ή δεν εξυπηρετούνται καθόλου», επισημαίνει ο κ. Μιχελής και προσθέτει: «το χειμώνα είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει διασύνδεση του νησιού με την Αθήνα. Επομένως, αυτό το πρόβλημα εκτιμώ ότι θα αντιμετωπιστεί με τα υδροπλάνα». Παράλληλα εκτιμάται ότι τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν την εναλλακτική οδό για επιχειρηματίες ή στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που επιθυμούν να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό τους.

Η λειτουργία της γραμμής των υδροπλάνων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του χειμώνα, ανοίγει κι άλλες προοπτικές, δίνοντας, όπως εκτιμάται, στα νησιά των Βορείων Σποράδων τη δυνατότητα να αποτελέσουν το κέντρο, από το οποίο θα πραγματοποιούνται διαδρομές προς διάφορες κατευθύνσεις, εντός αλλά και εκτός εθνικών, ενδεχομένως, τειχών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου