ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μελέτη βελτίωσης του βιότοπου Κουκουναριών

μελέτη-βελτίωσης-του-βιότοπου-κουκου-625120

Η μελέτη βελτίωσης του βιότοπου των Κουκουναριών και της περιοχής Μανδράκι συζητήθηκε επί μακρόν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, με τους παριστάμενους να διατυπώνουν ποικίλες θέσεις. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η δενδροφύτευση να πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα εξαιρεθούν οι ιδιοκτησίες που υπάρχουν και για τις οποίες θα αποφανθεί το Δασαρχείο.

Μεταξύ των θεμάτων της ίδιας συνεδρίασης συγκαταλέγονταν, εξάλλου, η διαγραφή οφειλών κατά του Δήμου Σκιάθου, λόγω παραγραφής τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σε διαγραφές οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών θα προχωρήσει ο Δήμος Σκιάθου, με βάση τη διάταξη του άρθρου 90 του Ν. 2362/1995 περί δημοσίου λογιστικού, που προβλέπει την παραγραφή οφειλών μετά την παρέλευση πενταετίας. Το συνολικό ποσό των οφειλών του Δήμου Σκιάθου προς τρίτους που προτείνεται να παραγραφεί, ανέρχεται σε 48.356 ευρώ και ανάγεται στα οικονομικά έτη 2004, 2005, 2006 και 2007.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός η αντιδήμαρχος Οικονομικών Λίτσα Τσολοβίκου, αναφέρει ότι: «είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε διαγραφή σύμφωνα με τη γνωμοδότηση που έχουμε από το νομικό μας σύμβουλο, διότι αν δεν ξεκαθαρίσει η λίστα, δεν θα αποπληρωθούν τα υπόλοιπα ληξιπρόθεσμα».

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου και μέλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Φώτης Κοφινάς, επισημαίνει από την πλευρά του ότι: «το συγκεκριμένο μέτρο ορίζεται βάσει νόμου, αλλά από την άλλη πλευρά είναι κρίμα να μη δοθούν τα οφειλόμενα».

Προ ημερησίας, εξάλλου, έγινε ενημέρωση στο Σώμα από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σκιάθου, Χρήστο Μασσούρο, για την πορεία του έργου μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση του Αγίου Αντωνίου και τη σύνδεση με τη δεξαμενή του Αγίου Φανουρίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, θα έχουν ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, πριν από το τέλος της χρονιάς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου