ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιχτή επικοινωνία με Ρωσία

ανοιχτή-επικοινωνία-με-ρωσία-625238

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίες της Σκιάθου, προς την κατεύθυνση της εδραίωσης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τη Μόσχα από τη νέα τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επαφές με τουρ οπερέϊτορς από τη Ρωσία εξελίσσονται θετικά και εκτιμάται ότι θα οριστικοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Η πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη συγκεκριμένη περιοχή στη Σκιάθο, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία επιχειρηματιών του νησιού και η ενημερωτική ημερίδα, για την οποία υπήρξε σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, εντάσσονται στο ίδιο πνεύμα. Παρά την πρόωρη διακοπή των απευθείας πτήσεων από Αγία Πετρούπολη, στην αρχή της φετινής σεζόν, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ανοίξει, όπως όλα δείχνουν, αντίστοιχος αεροπορικός δίαυλος με τη Μόσχα.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου έχει εντάξει τη διεθνή έκθεση της Μόσχας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου του 2014 στο ετήσιο πρόγραμμα της τουριστικής προβολής στο εξωτερικό, για την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης της νέας χρονιάς, τον Ιανουάριο του 2014 καταγράφονται οι συμμετοχές του Δήμου Σκιάθου σε δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, της Βιέννης, 16 – 19 του ίδιου μήνα και της Κωνσταντινούπολης, από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου. Εντός του Φεβρουαρίου του 2014 καταγράφονται, αντίστοιχα, τρεις διεθνείς εκθέσεις και συγκεκριμένα στις Βρυξέλες, 8 – 10 και 14 – 17 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο, που θα πραγματοποιηθεί 19 – 22 του ίδιου μήνα και του Βελιγραδίου.

Το Μάρτιο του 2014 έπονται οι εκθέσεις του Βερολίνου, στο διάστημα 5 – 9 του μηνός, της Μόσχας 19 – 22, του Βουκουρεστίου, και του Κιέβου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 του ίδιου μήνα.

Το Μάιο του 2014 προγραμματίζεται για πολλοστή χρονιά η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στο «Ταξίδι» της Λευκωσίας και το Νοέμβριο του 2014 η καθιερωμένη έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, στην οποία, σημειωτέον, θα συμμετάσχει και φέτος ο Δήμος Σκιάθου, στο διάστημα μεταξύ 4 και 7 Νοεμβρίου.

Οι προτάσεις προβολής του νησιού στη διάρκεια της νέας χρονιάς, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προβολή τουριστικού ντοκιμαντέρ του νησιού, καθώς και διαφημιστικών σποτ σε κανάλια του εξωτερικού, σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος, σε φεστιβάλ, σε εκθέσεις και σε δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε εκδηλώσεις της ομογένειας.

Παράλληλα προτείνεται η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου και σε πανελλαδικό επίπεδο, με προβολή του ντοκιμαντέρ του νησιού σε περιφερειακά και πανελλαδικά κανάλια, καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σημαντική θέση στον προγραμματισμό δράσης του Δήμου Σκιάθου για τη νέα χρονιά, καταγράφονται, εξάλλου, ενέργειες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως: ο πολιτιστικός – λαογραφικός, ο αρχαιολογικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο επαγγελματικός τουρισμός, ο κοινωνικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός – θαλάσσιος τουρισμός – αγροτουρισμός και ο αθλητικός τουρισμός.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου