ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα διαχείρισης του τουριστικού λιμένα

αίτημα-διαχείρισης-του-τουριστικού-λ-626878

Βασικό ζητούμενο αποτελεί για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκιάθου η διαχείριση όλου του λιμανιού, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού λιμένα, ο οποίος εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, Πασχάλης Πασχάλης: «θα καταβάλουμε προσπάθειες, μέσω του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να περιέλθει σ’ εμάς η διαχείριση και του τουριστικού λιμένος, πέραν του εμπορικού, του οποίου η δικαιοδοσία εμπίπτει ούτως ή άλλως στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο».

Στο μεταξύ, ικανοποιητικά θεωρούνται τα οικονομικά δεδομένα, καθώς ο προϋπολογισμός της περσινής χρονιάς ανήλθε σε 350.000 ευρώ περίπου, ενώ τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία της φετινής χρονιάς, δείχνουν περαιτέρω αύξηση, περί τις 400.000 ευρώ περίπου. Τα έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου προέρχονται κατά βάση από λιμενικά τέλη, από τέλη επιβατών και οχημάτων, από σκάφη, προέρχονται από την παραχώρηση χώρων σε παραλιακά καταστήματα, από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σκάφη, από πρόστιμα που επιβάλλει το Λιμεναρχείο κ.λπ.

Τα συγκεκριμένα έσοδα αξιοποιούνται για την εκτέλεση έργων ουσιαστικής σημασίας, όπως η επισκευή του τμήματος του λιμανιού που έχει υποστεί υποσκαφή και παραμένει μέχρι στιγμής κλειστό. «Ηδη έχει αναλάβει καινούργιος μελετητής τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης και εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης, θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού», αναφέρει ο κ. Πασχάλης. Στο μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί το σύστημα πυρόσβεσης σε όλο το μήκος του παλιού λιμανιού και εντός των επόμενων ημερών θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος του συστήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η άρτια λειτουργία του.

Στους μελλοντικούς στόχους των ιθυνόντων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου εντάσσεται, εξάλλου, η αύξηση των πίλαρς που παρέχουν ρεύμα στα σκάφη, η τοποθέτηση τουαλετών για το κοινό, η εκτέλεση έργων βελτίωσης και πολλά ακόμη, για την υλοποίηση των οποίων είναι αναγκαία η διευθέτηση, προηγουμένως, του θέματος του τουριστικού λιμένα, που απασχολεί ιδιαίτερα τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου