ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διάβημα διαμαρτυρίας γονέων

διάβημα-διαμαρτυρίας-γονέων-629063

Σε αδιέξοδο οι γονείς των λιλιπούτειων μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου, από τη στιγμή που δε λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα, εξαιτίας έλλειψης νηπιαγωγού.

Οι γονείς, προχώρησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγού, προκειμένου να λειτουργήσει το νηπιαγωγείο ως ολοήμερο.

Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, από την αρχή του σχολικού έτους έως και σήμερα, το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου δεν λειτουργεί. Ενώ το νηπιαγωγείο θα έπρεπε καθημερινά να λειτουργεί έως τις 3:45 το μεσημέρι, τα παιδιά σχολούν στις 12:15, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εκπαιδευτικός.

«Αυτό όμως δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια σε όλους εμάς τους εργαζόμενους γονείς τους, που πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε άδεια από τη δουλειά μας για να πάρουμε τα παιδιά από το νηπιαγωγείο την ώρα που αυτά σχολούν.

Τι νόημα έχει να μιλάμε για «ολοήμερο νηπιαγωγείο» όταν αυτό δε λειτουργεί και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τις ανάγκες των παιδιών ούτε τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων;», καταγγέλλουν οι γονείς, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όσο και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά πρωτίστως στο Υπουργείο Παιδείας.

«Ο Σύλλογός μας απαιτεί και διεκδικεί την άμεση -χωρίς ούτε μιας ώρας καθυστέρηση πλέον!- τοποθέτηση νηπιαγωγού προκειμένου να λειτουργήσει το Ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου της Σκιάθου και δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα διεκδικήσει αταλάντευτα και με κάθε νόμιμο μέσο την ικανοποίηση του στοιχειώδους και αυτονόητου δικαιώματος των παιδιών μας να έχουν σχολείο και δάσκαλο, όπως ταιριάζει στις ανάγκες τους, στις ανάγκες των ανθρώπων μιας πολιτισμένης και ευνομούμενης κοινωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου