ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιπλημμυρικά έργα σε χείμαρρους της Σκιάθου

αντιπλημμυρικά-έργα-σε-χείμαρρους-τη-631334

Στη σύνταξη μελέτης με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της Σκιάθου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση της μελέτης «Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε χείμαρρους της Σκιάθου», προϋπολογισμού 126.385 ευρώ (με ΦΠΑ). Η μελέτη προκηρύχθηκε με στόχο να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Οπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «ως αιρετή Περιφερειακή αρχή έχουμε θέσει σαν έναν από τους στόχους μας την προστασία των πολιτών από φυσικά φαινόμενα και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Η ολοκλήρωση της μελέτης και η υλοποίηση του έργου αυτού πρόκειται να εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από την υπερχείλιση των χειμάρρων, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα με έργα όπως το συγκεκριμένο, προστατεύουμε το περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών».

Ειδικότερα θα αντιμετωπισθούν πλημμυρικά φαινόμενα:

– στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής με τη μελέτη κύριου συλλεκτήρα ομβρίων,

– στην περιοχή Πλατανιάς με τη μελέτη διευθέτησης και οριοθέτησης του υφιστάμενου ρέματος,

– στην περιοχή Κουκουναριές με τη μελέτη ενός εγκάρσιου τεχνικού στην Ε.Ο., με ταυτόχρονη διευθέτηση ανάντη και κατάντη,

– στην ανατολική περιοχή ρέματος Τρούλου με τη μελέτη ενός αγωγού μεγάλου μήκους, καθώς και τη διευθέτηση και οριοθέτηση ενός ακόμα ρέματος.

Η μελέτη χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου