ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πιστοποιημένες γεύσεις

πιστοποιημένες-γεύσεις-632632

Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Σκιάθου αναπτύσσονται ολοένα και πιο έντονα στο νησί, με τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους ξενοδόχους, να τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης προσπάθειας. Η προώθηση του ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία, θεωρείται μείζονος σημασίας βήμα προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του τοπικού γαστρονομικού χάρτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, είναι πολύ σημαντική η θέσπιση του τοπικού συμφώνου ποιότητας, ενώ οι ενέργειες που θα γίνουν, θα εστιάζονται και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το συγκεκριμένο σημείο υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, στην ημερίδα με θέμα: «Γαστρονομικός τουρισμός – Σκιαθίτικη τοπική κουζίνα – Τοπικά σύμφωνα ποιότητος – Συνέργειες ως εργαλεία ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σκιάθο. Η ημερίδα ήταν συνδιοργάνωση της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Νήσου Σκιάθου, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και σε συνεργασία με την ΠΥΤ Θεσσαλίας – ΕΟΤ Βόλου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των προαναφερθέντων είναι η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η από κοινού ανάπτυξη ανάλογων δράσεων. «Αυτό που προωθούμε είναι το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία της Σκιάθου και παράλληλα τα τοπικά προϊόντα, διότι ο συγκεκριμένος τομέας, μέχρι στιγμής, δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και προσπαθούμε να αναδείξουμε, παράλληλα, ορισμένες τοπικές συνταγές, οι οποίες θα προωθηθούν σε κάθε ξενοδοχείο και κάθε εστιατόριο της Σκιάθου», αναφέρει ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται το τοπικό σύμφωνο ποιότητας, το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στις χώρες του εξωτερικού και διασφαλίζει τη θέσπιση ορισμένων όρων, οι οποίοι θα αποβούν προς όφελος του επισκέπτη του νησιού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναπτύσσεται για πρώτη φορά και στο πλαίσιο αυτό «θα γίνουν συναντήσεις με τα προεδρεία όλων των Συλλόγων της Σκιάθου, ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία οι επιχειρήσεις του νησιού, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι πολιτιστικοί Σύλλογοι, και να δράσουμε από κοινού με το Δήμο Σκιάθου», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Παράλληλα θα καταρτιστεί ο χάρτης του νησιού με τις πιστοποιημένες, γευστικά, επιχειρήσεις, ο οποίος θα διανέμεται στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, προκειμένου να εδραιωθεί σταδιακά το δίκτυο των παραδοσιακών γεύσεων στο νησί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου