ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιορισμός δαπανών

περιορισμός-δαπανών-638049

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Σκιάθου

Σε τροποποιήσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού του 2014 έχει προχωρήσει ο Δήμος Σκιάθου, μετά από σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες από το παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου και θα τεθεί, ακολούθως, υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι τροποποιήσεις που γίνονται καθ’ υπόδειξη του παρατηρητηρίου, αφορούν το ύψος των εξόδων. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί εγγράφως, η διαφοροποίηση επικεντρώνεται στο κομμάτι των εξόδων «προκειμένου να μην υπάρχει απόκλιση πάνω από 10% σε σχέση με τα έσοδα», όπως επισημαίνεται. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, Λίτσα Τσολοβίκου: «περιορίσαμε αναγκαστικά ορισμένες δαπάνες, διότι πρέπει να αποσταλεί εκ νέου έως τις 20 Οκτωβρίου στο παρατηρητήριο το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με τις διορθώσεις που υποδεικνύονται, με βάση το έγγραφο που μας έχει αποστείλει».

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου για το 2014 είναι ύψους 10.101.000 ευρώ, ενώ τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν μείωση της τάξης των 2,4 εκ ευρώ, σε σχέση με τον περσινό, ο οποίος ανήλθε, αντίστοιχα, σε 12.510.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την επισήμανση της αντιδημάρχου Οικονομικών, Λίτσας Τσολοβίκου: «ο προϋπολογισμός είναι «σφιχτός» διότι θα καλύψει βασικές ανάγκες του Δήμου και έργα άμεσης ανάγκης, κυρίως συντηρήσεις σε έργα οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού, γεγονός που συνεπάγεται μικρότερα έξοδα για το Δήμο Σκιάθου». Παράλληλα όμως, η αρμόδια αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι ο προϋπολογισμός καταρτίζεται με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την πολιτεία.

Στο μεταξύ, κατά την παρούσα χρονική στιγμή εισρέουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου Σκιάθου. Τα έσοδα προέρχονται κατά βάση από την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, του τέλους παρεπιδημούντων, από την εκμίσθωση παραλιών κ.λπ, ενώ παράλληλα αναζητούνται τρόποι για την ευρύτερη κάλυψη των αναγκών του Δήμου, σε εποχές κρίσης, συνυπολογίζοντας παράλληλα τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης μέσω των ΚΑΠ.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου