ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δέκα κρουαζιερόπλοια έδεσαν φέτος στη Σκιάθο

δέκα-κρουαζιερόπλοια-έδεσαν-φέτος-στ-640584

Σταθερός είναι ο συνολικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν τη Σκιάθο στη διάρκεια της σεζόν, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας Λιμενικής αρχής, υπολογίζονται σε δέκα περίπου για τη φετινή χρονιά. Στο μεταξύ, επισκέφτηκε προχθές τη Σκιάθο το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Europa 2, το οποίο ενέταξε στη διαδρομή του το νησί του Παπαδιαμάντη, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Χίο. Το εντυπωσιακών προδιαγραφών κρουαζιερόπλοιο, έχει συνολικό μήκος 224 μέτρα, βύθισμα 6,5 μ. και φέρει σημαία Μάλτας. Διαθέτει πολυτελείς σουίτες και πλήρωμα 500 περίπου ατόμων, γεγονός που μαρτυρά τις υψηλές προδιαγραφές που το χαρακτηρίζουν.

Οι επιβαίνοντας άνω των 500 ατόμων, είναι διαφόρων εθνικοτήτων, πολλοί δε εξ αυτών προέρχονται από τη Γερμανία. Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στο νησί, αρκετοί επιδόθηκαν σε θαλάσσια αλλά και υποβρύχια σπορ, ενώ παράλληλα περιηγήθηκαν στο νησί, έμειναν ενθουσιασμένοι από το φυσικό τοπίο και εξέφρασαν την πρόθεση επανόδου στη Σκιάθο και την επόμενη σεζόν. Αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου Ζαχαρία Μαθηνό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου Πασχάλη Πασχάλη και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Παναγιώτα Διολέττα, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο κρουαζιερόπλοιο. Συγκεκριμένα προσέφεραν συμβολικά δώρα για το καλωσόρισμα, όπως μικρογραφία παραδοσιακού σκαριού της Σκιάθου, με την ευχή των καλοτάξιδων διαδρομών στον καπετάνιο, έντυπο υλικό για το νησί, καθώς και αγγλόφωνη έκδοση βιβλίου του Παπαδιαμάντη, η οποία θα κοσμεί πλέον τη βιβλιοθήκη του κρουαζιερόπλοιου.

Η αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας είναι ένα από τα σημεία στα οποίο δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα από το Δήμο Σκιάθου, αλλά και όλους τους νησιωτικούς, εν γένει, Δήμους, δεδομένου ότι συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Κατά γενική ομολογία, είναι ένα σημαντικό τουριστικό κεφάλαιο και όπως εκτιμάται, αποφέρει σημαντικά οφέλη στα νησιά, ενισχύοντας δεόντως την τοπική οικονομία, διότι σε κάθε περίπτωση, όσοι επιλέγουν την περιήγηση σε διάφορους προορισμούς με κρουαζιερόπλοιο, διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενισχύοντας παράλληλα τις καθημερινές εισπράξεις των νησιωτικών καταστημάτων.

«Υπάρχει προοπτική να ενισχυθεί το συγκεκριμένο κομμάτι του τουρισμού, το οποίο είναι ένα επιπλέον έσοδο για το νησί, αλλά το ζητούμενο είναι να πεισθούν ακόμη περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κρουαζιέρας, να εντάξουν και τη Σκιάθο μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν», υπογραμμίζουν τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Σκιάθο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου