ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι πρώτοι Ιάπωνες στη Σκιάθο

οι-πρώτοι-ιάπωνες-στη-σκιάθο-648254

Ευοίωνα είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τη μακρινή Ιαπωνία και εμπλουτίζουν με εξωτικές πινελιές το πολύχρωμο παζλ των αλλοδαπών τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Η φετινή άφιξη των πρώτων μεμονωμένων τουριστών στη Σκιάθο, ένας εκ των οποίων είναι, μάλιστα, φιλέλληνας και σπουδάζει την αρχαία ελληνική γλώσσα, θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός, με δεδομένη την σαφή προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ιαπώνων, προς άλλες περιοχές της Ελλάδας. «Τα νησιά των Βορείων Σποράδων προσφέρονται για τουρίστες με υψηλό βαλάντιο, οι οποίοι προέρχονται από μακρινές χώρες, αλλά το πρόβλημά μας είναι οι συγκοινωνίες, διότι όλοι ταξιδεύουν στη Σκιάθο αεροπορικώς, μέσω Αθήνας», υπογραμμίζει στο σημείο αυτό η κ. Μαρία Μανδελιά, εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας «Αμφιτρύων» στη Σκιάθο. «Όταν υπάρχει μόνο μια πτήση την εβδομάδα από Αθήνα, προσθέτει η ίδια, το γεγονός αυτό προϋποθέτει επιπλέον κόπο για τους τουρίστες που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια, προκειμένου να έρθουν στα νησιά».

Παρόλα ταύτα, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά και όπως αναφέρει η διευθύντρια του υποκαταστήματος της προαναφερθείσας τουριστικής εταιρείας στη Σκιάθο: «υπάρχει ενδιαφέρον από γκρουπ Ιαπώνων, προκειμένου να επισκεφτούν του χρόνου τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Καλαμπάκα και τους Δελφούς, κάνοντας ένα γρήγορο τουρ μιας ή δύο εβδομάδων, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά διάφορα σημεία της Ελλάδας». Οι Ιάπωνες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και τα νησιά των Βορείων Σποράδων ειδικότερα, είναι άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ως εκ τούτου θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγει σταδιακά ο δίαυλος επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη χώρα.

Στο πεδίο της τουριστικής δράσης και των προσπαθειών που αναπτύσσονται, καταγράφονται, εξάλλου, αντίστοιχες αφίξεις μεμονωμένων τουριστών από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Αμερική. Στη διάρκεια της σεζόν επισκέφτηκαν τριάντα συνολικά Αυστραλοί τη Σκιάθο, επιλέγοντας παράλληλα και τη Σκόπελο ως αγαπημένο τόπο διακοπών. «Οι συγκεκριμένοι τουρίστες ήρθαν στη Σκιάθο μέσω της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η εταιρεία μας με τουριστικό γραφείο από την Αυστραλία» εξηγεί η κ. Μανδελιά και προσθέτει: «το θέμα είναι να επιλέξουν τα νησιά για τις διακοπές τους, διότι οι περισσότεροι τουρίστες από το συγκεκριμένο γραφείο της Αυστραλίας, μετακινούνται κατά βάση σε Μύκονο και Σαντορίνη».

Πάντα υπάρχουν στόχοι για τη νέα σεζόν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση «είναι δύσκολο να προκαθοριστούν από το χειμώνα τα πλάνα του επόμενου καλοκαιριού, διότι δεν υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων από την πλευρά των ακτοπλοϊκών εταιρειών», σχολιάζει η κ. Μανδελιά. Παρόλα ταύτα, η ομιλούσα διατηρεί την αισιοδοξία της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο τουρισμός δεν σταματάει. Οι άνθρωποι δεν σταματούν να ταξιδεύουν και λόγω της κρίσης θεωρώ ότι αυτοί που θα ταξιδεύουν πλέον, θα είναι οι πιο ευκατάστατοι και ως εκ τούτου, πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου