ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μειώσεις τελών 50% στην Αλόννησο

μειώσεις-τελών-50-στην-αλόννησο-651281

Ειδικές ελαφρύνσεις θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά από το Δήμο Αλοννήσου για απόρους, πολύτεκνους, νεφροπαθείς και άτομα με αναπηρίες, οι οποίες μεταφράζονται αριθμητικά σε μειώσεις δημοτικών τελών της τάξης του 50%. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου και περικλείει, παράλληλα και τους τριτέκνους, εφόσον συντρέχουν λόγοι απορίας. Εισηγητής της πρότασης που υπερψηφίστηκε, όπως προαναφέρθηκε, ομόφωνα, είναι ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο «της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάτοικοι του νησιού, σε περιόδους οικονομικής κρίσης».

Συγκεκριμένα η μείωση που προαναφέρθηκε, περιλαμβάνει τα τέλη ύδρευσης, καθαριότητας- φωτισμού, ΤΑΠ, εκκένωσης βόθρων κ.λπ. Κατά διαστήματα έχουν συζητηθεί, σημειωτέον, στο Δημοτικό Συμβούλιο μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προκειμένου να λάβουν οικονομική βοήθεια. Στην προκειμένη, όμως περίπτωση «θελήσαμε να δούμε εξ ολοκλήρου το θέμα και να θέσουμε ορισμένες προδιαγραφές, προκειμένου να δικαιούνται ίσης μεταχείρισης και άλλοι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να έχουν μια οικονομική ελάφρυνση», αναφέρει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου.

Στη Σκιάθο

«Παγωμένα» θα παραμείνουν, στο μεταξύ, τα δημοτικά τέλη στη Σκιάθο, μετά από την απόφαση που έλαβε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν και προτάσεις για μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από παρατάξεις της μειοψηφίας. Η αντιδήμαρχος Σκιάθου, αρμόδια για οικονομικά θέματα, Λίτσα Τσολοβίκου, υπογράμμισε ότι: «η παραπάνω πρωτοβουλία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου, οι οποίες υιοθετούνται προς όφελος του τοπικού πληθυσμού, σε δύσκολες, για όλους, εποχές».

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου και μέλος της ομάδας μείζονος μειοψηφίας, Φώτης Κοφινάς, τάσσεται, από την πλευρά του, κατά της μείωσης τελών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σε περιόδους κρίσης πρέπει να δοθούν κίνητρα από το Δήμο για περαιτέρω μειώσεις στα δημοτικά τέλη, ώστε να μετακυλήσει, στη συνέχεια, η μείωση από τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους ίδιους τους πελάτες».

Μεταξύ των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης, συγκαταλέγονταν παράλληλα το πρόγραμμα τουριστικών ενεργειών του Δήμου Σκιάθου, το οποίο μεταφράζεται σε έντυπη και ηλεκτρονική προβολή και την καθιερωμένη, προ πολλών ετών, συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού. Στον προγραμματισμό τουριστικής δράσης καταγράφονται διάφορες χώρες όπως: «Αυστρία, Ιταλία, Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Αγγλία, Κύπρος, Ουκρανία, αλλά και Τουρκία, διότι υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες στο νησί από τη συγκεκριμένη χώρα και είναι πολύ καλοί πελάτες», αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, Ζαχαρίας Μαθηνός.

Ο κ. Κοφινάς από την πλευρά του, εκτιμά ότι: «πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις ο σχεδιασμός της τουριστικής προβολής του νησιού και να δοθεί έμφαση στην ηλεκτρονική και τη διαδικτυακή προβολή».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου