ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μόνιμο γιατρό ζητάει η Γλώσσα

μόνιμο-γιατρό-ζητάει-η-γλώσσα-659365

Στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου μεταβαίνουν οι κάτοικοι από όλα τα σημεία του νησιού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ακόμη και όταν πρόκειται για μια απλή συνταγογράφηση, ελλείψει ιατρού στο Περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας.

Τα αιτήματα του τοπικού πληθυσμού πολλαπλασιάζονται, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τοπικός πληθυσμός της Γλώσσας ανέρχεται σε 1.000 περίπου κατοίκους και η θέση του αγροτικού ιατρού παραμένει κενή τους τελευταίους μήνες. Τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν μετέφερε, στο μεταξύ, στους αρμόδιους ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Γλώσσα το Έλιος και το Λουτράκι δε διαθέτουν αγροτικό γιατρό τα δυόμιση τελευταία χρόνια.

Παράλληλα ολοκληρώνεται η θητεία των αγροτικών ιατρών οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, και ως εκ τούτου προβάλλει επιτακτικό το αίτημα της στελέχωσης του Κέντρου υγείας με το ανάλογο προσωπικό. «Εθεσα υπόψη της Υφυπουργού υγείας κ. Μακρή τα προβλήματα που υπάρχουν και τόνισα ιδιαιτέρως την ανάγκη του νησιού για μόνιμο ιατρό, ο οποίος θα καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, για μεγάλο διάστημα», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ίδιος τονίζει παράλληλα την πρόθεση κάλυψης των λειτουργικών εξόδων και συγκεκριμένα της διαμονής του ιατρού που θα στελεχώσει το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαμονή του στο νησί. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου μετέφερε στην κ. Μακρή τον γενικότερο προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας του νησιού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων που υπάρχουν και κυρίως τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου της Γλώσσας, το οποίο εξυπηρετεί δεκάδες κατοίκους, όλων των ηλικιών.

Το κενό που υπήρχε καλύπτονταν, σημειωτέον, μέχρι πρόσφατα από ιατρό που μετακινούνταν μια φορά την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου στο Περιφερειακό Ιατρείο της Γλώσσας, αλλά η έλλειψη προσωπικού καθιστά πρακτικά αδύνατη τη συνέχιση της συγκεκριμένης προσπάθειας. Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερθέντων, ο Δήμαρχος του νησιού καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να εξευρεθεί λύση και στο πλαίσιο αυτό, μετέφερε τα υπάρχοντα προβλήματα στους ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας στη διάρκεια της προχθεσινής του επίσκεψης στην Αθήνα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου