ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρώσοι τουρ οπερέιτορς

ρώσοι-τουρ-οπερέιτορς-662648

Συνεχίζονται με εντονότερους ρυθμούς οι πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει προς την κατεύθυνση της εδραίωσης τουριστικής συνεργασίας της Σκιάθου με τη Ρωσική αγορά και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται σήμερα πολυμελής αντιπροσωπεία στο νησί. Συγκεκριμένα αναμένεται σήμερα ομάδα πενήντα δύο ατόμων, αποτελούμενη από τουρ οπερέιτος, agency, και δημοσιογράφους από τη Ρωσία, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «Skiathos Palace» και θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί, μέσω του προγράμματος παρουσίασης που έχει καταρτισθεί. Η παραπάνω πρωτοβουλία ανήκει σε επιχειρηματίες της Σκιάθου, και συγκεκριμένα στο Στέργιο Στερεόπουλο, ιδιοκτήτη του Gats Travel και τους αδελφούς Άρη και Πέτρο Δερβένη, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Skiathos Palace», ενώ υπάρχει παράλληλα πρόθεση υποστήριξης, τόσο από την πλευρά του Δήμου Σκιάθου, όσο και από άλλους φορείς του νησιού, προκειμένου να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Στερεόπουλος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι: «βασικός στόχος είναι το άνοιγμα στην αγορά της Ρωσίας και η ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας». Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους διακόπηκαν στις αρχές του καλοκαιριού οι απευθείας πτήσεις από Αγία Πετρούπολη προς την Σκιάθο, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι: «η προσπάθεια, που ξεκίνησε και πάλι από εμάς, τελεσφόρησε, αλλά η πτήση της Σκιάθου ήταν συνδεδεμένη με μια πτήση της Ρόδου, η οποία ακυρώθηκε, επηρεάζοντας κατά συνέπεια και τη Σκιάθο».

Η επίσκεψη της πολυμελούς ομάδας από τη Ρωσία στη Σκιάθο είναι το αποτέλεσμα μακράς προσπάθειας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, υπάρχουν προοπτικές να ανοίξει ο πολυπόθητος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο περιοχών, υπό την προϋπόθεση της συνεργασίας όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων παραγόντων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στερεόπουλος: «οι προοπτικές προϋποθέτουν προσπάθεια, συνεχή αγώνα και τη δραστηριοποίηση πολλών παραγόντων».

Από την πλευρά του Δήμου Σκιάθου, υπάρχει, σημειωτέον, η πρόθεση συνεργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες του Δήμου Σκιάθου, που είναι αρμόδιοι για τουριστικά θέματα, έχουν ήδη αναπτύξει επικοινωνία και με το γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της παραμονής της πολυμελούς Ρώσικης αντιπροσωπείας στη Σκιάθο θα γίνει, μεταξύ άλλων, παρουσίαση των ξενοδοχειακών μονάδων και των εν γένει συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου και στη γειτονική Σκόπελο.

Στόχος και προσδοκία είναι να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα συνεργασίας από το 2014, πάνω σε καινούργιες βάσεις. «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τους αλλοδαπούς επισκέπτες του νησιού και τους Έλληνες ταυτόχρονα. Βασικό ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε την τουριστική κίνηση και ως προς την ποσότητα και ως προς την ποιότητα», αναφέρει ο Πέτρος Δερβένης, Γ.Γρ στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Skiathos Palace». Αναφερόμενος στην προσπάθεια προσέγγισης της ρωσικής αγοράς, που ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά δεν είχε την αναμενόμενη έκβαση, ο κ. Δερβένης επισημαίνει ότι: «η αρχική προσπάθεια τελεσφόρησε κατά το ήμισυ, διατηρώντας ωστόσο τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς. Η διακοπή των πτήσεων από Ρωσία δεν έγινε ούτε με υπαιτιότητα του νησιού, ούτε των ξενοδόχων. Άλλος ήταν ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε το πρόγραμμα και είμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κατορθώσουμε να το επαναφέρουμε», υπογραμμίζει ο ίδιος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου