ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φροντίδα στους απόρους

φροντίδα-στους-απόρους-665143

Σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών βρίσκονται μεταξύ των προτεραιοτήτων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, προκειμένου να βοηθηθούν άποροι κάτοικοι της Σκιάθου και κυρίως μικρά παιδιά.

Οι κοινωνικές παρεμβάσεις που θα αναπτυχθούν, αλλά και οι πρωτοβουλίες που εντάσσονται στο ευρύτερο τουριστικό πλαίσιο, θα συζητηθούν διεξοδικά στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Στις προθέσεις των ξενοδόχων είναι η διερεύνηση των προοπτικών συνέχισης της φιλοξενίας ανέργων σε καταλύματα του νησιού, αλλά και της οικονομικής στήριξης άπορων παιδιών της Σκιάθου, σε συνδυασμό με την προσφορά βοήθειας σε αναξιοπαθούσες οικογένειες του νησιού. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερες κοινωνικές ομάδες μπορούμε, έχοντας παράλληλα κατά νου την προσφορά φαγητού σε ηλικιωμένους του νησιού», αναφέρει στο σημείο αυτό ο καινούργιος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης και προσθέτει: «κοινός στόχος είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του νησιού και παράλληλα την αύξηση του τουρισμού».

Στο μεταξύ, τίθενται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων που θα αναπτυχθούν η αύξηση του εγχώριου και του εισαγόμενου τουρισμού μέσα από μια σειρά επαφών με φορείς και εταιρείες. Συγκεκριμένα, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία με low cost αεροπορικές εταιρείες, που εξυπηρετούν και μεμονωμένες περιπτώσεις επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνουν. Η ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου εκτιμάται ότι θα συμβάλει προς την κατεύθυνση της αύξησης των πτήσεων, των αεροσκαφών, αλλά και των αεροπορικών εταιρειών από την Ελλάδα και το εσωτερικό.

Στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν από το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, συγκαταλέγεται επίσης η ενίσχυση της σύνδεσης με Άγιο Κωνσταντίνο, κυρίως δε η εκ νέου ενεργοποίηση της θαλάσσιας γραμμής Σκιάθου – Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνδεθεί και πάλι το νησί με τη Βόρεια Ελλάδα. «Υπάρχει ένα μεγάλο κενό από τη Θεσσαλονίκη και το πρόβλημα είναι ότι οι εταιρείες, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, θεωρούν ασύμφορη τη μετάβαση από τη Θεσσαλονίκη στα νησιά των Βορείων Σποράδων», αναφέρει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Παράλληλος στόχος και ζητούμενο είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, μέσω της διοργάνωσης φεστιβάλ, αλλά και δραστηριοτήτων που εντάσσονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και η διερεύνηση νέων αγορών, από κοινού με τους επιχειρηματίες του νησιού και το Δήμο Σκιάθου. Η από κοινού συμμετοχή στις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού είναι το σημείο στο οποίο δίνεται μεγαλύτερη έμφαση, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Κουκουλάκης: «είναι δύσκολο να ανοίξουν νέοι προορισμοί με μεμονωμένες προσπάθειες. Η συνεργασία είναι απαραίτητη, προσθέτει ο ίδιος, προκειμένου να υλοποιηθεί κάθε στόχος».

Τέλος, θα δοθεί ανάλογη έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας της Σκιάθου, προκειμένου να προωθηθούν στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του νησιού. Ηδη ορισμένες επιχειρήσεις του νησιού έχουν προ πολλού ενστερνιστεί τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία κερδίζει, όπως όλα δείχνουν, διαρκώς έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, κοινό ζητούμενο είναι η σύμπλευση στους στόχους που έχουν τεθεί, προκειμένου να επιτευχθεί με συνεργασία, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου