ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναζωογονούνται τα δάση της Σκιάθου

αναζωογονούνται-τα-δάση-της-σκιάθου-669600

Μελέτη για την αποκατάσταση των αισθητικών δασών της Σκιάθου και τη γενικότερη βελτίωση του δασικού πλούτου του νησιού στις Κουκουναριές και το Μαντράκι συνέταξε η ΜΚΟ «Αρκτούρος».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί προσφορά του Αρκτούρου προς το Δήμο Σκιάθου και στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε αποδεκτή η δωρεά, η οποία στη συνέχεια θα επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. «Η μελέτη εκπονήθηκε από δασολόγο του «Αρκτούρου», της ΜΚΟ που θα υλοποιήσει το έργο. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό, το οποίο θα εμπλουτίσει με χίλια επιπλέον δέντρα το νησί, βελτιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα του, χάρη στις ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», αναφέρει η κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Δήμου Σκιάθου.

Με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, εντάχθηκε η Σκιάθος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα» του φυσικού μεταλλικού νερού Αύρα, το οποίο από το 2008 έως και σήμερα, σε συνεργασία με τον Αρκτούρο, επενδύει στην προστασία των ελληνικών δασών. Θεωρώντας πολύ σημαντική αυτήν την πρωτοβουλία και θέτοντας ως στόχο την ένταξη της Σκιάθου στο πρόγραμμα, ο Σύλλογος κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2012 αίτηση για συμμετοχή.

Συγκεκριμένα προτάθηκε από το Σύλλογο, με τη σύμφωνη γνώμη του Δασολόγου του Δήμου, η δενδροφύτευση 1.000 δέντρων κουκουναριάς (Pinus Pinea), στην περιοχή του βιότοπου των Κουκουναριών και τη δασική περιοχή Μαντράκι. Οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος επισκέφτηκαν τις παραπάνω δασικές περιοχές, και μετά από πανελλήνια ψηφοφορία, η Σκιάθος εντάχθηκε στο πρόγραμμα.

Παράλληλα για το διάστημα της ψηφοφορίας, έγινε προβολή της Σκιάθου από σχετικό βίντεο και φωτογραφίες, της περιοχής της δράσης. Η δενδροφύτευση έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, ενώ έχει επιπλέον προβλεφθεί η φροντίδα των δενδρυλλίων για τα τρία πρώτα χρόνια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το απαραίτητο για αυτά πότισμα κατά την ξηροθερμική περίοδο του καλοκαιριού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου