ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκατό γάμοι αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο

εκατό-γάμοι-αλλοδαπών-πραγματοποιήθ-675524

Τα βλέμματα δεκάδων μελλόνυμφων από όλο τον κόσμο είναι στραμμένα στη Σκιάθο, όπου μόλις προχθές τελέστηκαν πέντε πολιτικοί γάμοι, σε ισάριθμα ξενοδοχεία του νησιού, ενώ ο συνολικός αριθμός τους για τη φετινή σεζόν υπολογίζονται σε εκατό περίπου. Η πλειοψηφία των ζευγαριών που επιλέγουν τη Σκιάθο προκειμένου να τελέσουν πολιτικό γάμο προέρχονται από την Αγγλία, ενώ πρόσφατα παντρεύτηκαν στο νησί Αγγλος και Ινδή, με Βρετανική υπηκοότητα.

Στο ίδιο νησί και συγκεκριμένα στο Μπούρτζι, τέλεσε τις προηγούμενες μέρες το γάμο του ζευγάρι από την Αμερική, που διατηρεί δεσμούς καρδιάς και αίματος με το νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γαμπρός, ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αμερική, έχει ρίζες από το νησί του Παπαδιαμάντη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αναφέρει ότι: «οι περισσότεροι μελλόνυμφοι συνοδεύονται από τριάντα περίπου συγγενείς, οι οποίοι παραμένουν μια τουλάχιστον εβδομάδα στο νησί, γεγονός το οποίο συνεπάγεται τόνωση της τουριστικής κίνησης και της τοπικής αγοράς». Είναι σημαντικό παράλληλα το γεγονός ότι αυξάνεται κάθε χρόνο ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών οι οποίοι επιλέγουν το συγκεκριμένο νησί για την τέλεση πολιτικού γάμου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου, η ευρεία δημοσιότητα της ταινίας «Μάμα μία» έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία του νησιού και των τοπικών επιχειρήσεων.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι νεόνυμφοι γοητεύονται από τις ομορφιές της Σκιάθου και επανέρχονται, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τσολοβίκου: «οι περισσότεροι έχουν ξανάρθει και τους αρέσει το νησί και γι’ αυτό το λόγο προγραμματίζουν να τελέσουν το γάμο τους εδώ».

Μεταξύ των μελλόνυμφων και των νεόνυμφων συγκαταλέγονται επίσης πολλοί Σκανδιναβοί, Σουηδοί και Νορβηγοί, οι οποίοι είτε έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο κατά το παρελθόν, είτε γοητεύονται από τις διαδικτυακές εικόνες του νησιού, αναθέτοντας εν συνεχεία σε ειδικό γραφείο τη διοργάνωση της τελετής και τη φροντίδα για την ευχάριστη παραμονή τους στο νησί. Το χρονικό διάστημα που επιλέγουν οι αλλοδαποί για να έρθουν στη Σκιάθο και να τελέσουν το γάμο τους υπολογίζεται μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον και για την επόμενη χρονιά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου