ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σφιχτός ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου

σφιχτός-ο-προϋπολογισμός-του-δήμου-σκ-677198

Στο ποσό των 10.101.000 ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του νέου οικονομικού έτους για το Δήμο Σκιάθου. Σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού που θα τεθεί προς συζήτηση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου, τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν μείωση της τάξης των 2,4 εκ. ευρώ, σε σχέση με τον περσινό, ο οποίος ανήλθε, αντίστοιχα, σε 12.510.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την επισήμανση της αντιδημάρχου Οικονομικών, Λίτσας Τσολοβίκου: «ο προϋπολογισμός είναι «σφιχτός» διότι θα καλύψει βασικές ανάγκες του Δήμου και έργα άμεσης ανάγκης, κυρίως συντηρήσεις σε έργα οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού, γεγονός που συνεπάγεται μικρότερα έξοδα για το Δήμο Σκιάθου». Παράλληλα όμως, η αρμόδια αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι ο προϋπολογισμός καταρτίζεται με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την πολιτεία.

Στο μεταξύ, κατά την παρούσα χρονική στιγμή, εισρέουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου Σκιάθου. Τα έσοδα προέρχονται κατά βάση από την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, του τέλους παρεπιδημούντων, από την εκμίσθωση παραλιών κ.λπ., ενώ παράλληλα αναζητούνται τρόποι για την ευρύτερη κάλυψη των αναγκών του Δήμου, σε εποχές κρίσης, συνυπολογίζοντας παράλληλα τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης μέσω των ΚΑΠ.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού θα συζητηθεί από την Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. Προσδοκία της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου είναι να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός, ενώ όπως αναφέρει η κ. Τσολοβίκου: «θα επικεντρωθούμε παράλληλα και στις οφειλές των επαγγελματιών, προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η προσπάθεια συγκέντρωσης των οφειλών προς το Δήμο Σκιάθου, παρελθόντων οικονομικών ετών».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου