ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χίλιες και πλέον παραβάσεις

χίλιες-και-πλέον-παραβάσεις-677208

Περισσότερες από 1.000 παραβάσεις έχουν καταγραφεί στη Σκιάθο από τη Δημοτική Αστυνομία στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ το αίτημα που έχει διατυπώσει η Δημοτική Αρχή στους άνωθεν κρατούντες είναι η διατήρηση της ίδιας υπηρεσίας ως έχει. Ο προβληματισμός των επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου εντείνεται ενόψει της επικείμενης κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν ανά την Ελλάδα και το αγωνιώδες ερώτημα που διατυπώνεται από πολλά χείλη είναι ποιος θα αναλάβει το έργο που επιτελείται.

Η Δημοτική Αστυνομία της Σκιάθου στελεχώνεται αυτή τη στιγμή από οκτώ άτομα, τα οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα από την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που ισχύει για όλους τους Δήμους, ενώ στο μεταξύ ο Δήμαρχος Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης, έχει πραγματοποιήσει σειρά διαβημάτων και επαφών με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να διατηρηθεί η υπηρεσία και να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται, κατ’ επέκταση.

Σημαντικό τμήμα των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας είναι σύμφυτο με την καθαριότητα και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Διολέττας: «τα χίλια και πλέον πρόστιμα που έχουν καταγραφεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Σκιάθου, περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες παραβάσεων, όπως απόρριψη μπάζων σε κάδους απορριμμάτων αλλά και σε διάφορα σημεία του νησιού, παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, την κατάληψη μεγαλύτερης επιφάνειας από επαγγελματίες που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους κ.λπ. Εάν εκλείψει η Δημοτική Αστυνομία, ποιος θα επιβάλλει τα πρόστιμα;», διερωτάται ο ίδιος.

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου διατυπώνει τον προβληματισμό του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν καταργηθεί η συγκεκριμένη Υπηρεσία, ποιος θα διενεργεί ελέγχους, εντοπίζοντας τους παραβάτες. Ποιος θα ελέγχει την Παπαδιαμάντη, η οποία είναι πεζόδρομος στον οποίο κυκλοφορούν αμέριμνοι οι γονείς με τα παιδιά τους, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν μηχανάκια. Είναι πολλά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο νησί», προσθέτει ο ίδιος.

Σε Σκόπελο και Αλόννησο

Τα δεδομένα διαφοροποιούνται για τη Σκόπελο και την Αλόννησο, καθώς ο πληθυσμός τους είναι κάτω των 5.000 κατοίκων και ως εκ τούτου μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δε θα ισχύσει η διαθεσιμότητα, αλλά οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο δυναμικό του Δήμου, με νέες αρμοδιότητες. Στο Δήμο Σκοπέλου, ειδικότερα, η Δημοτική Αστυνομία στελεχώνεται από δύο άτομα, ενώ σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, έχουν καταγραφεί περί τις 60 παραβάσεις κυρίως για κυκλοφοριακά θέματα. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής: «οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα παραμείνουν στο Δήμο με άλλη ιδιότητα, ενώ στο μεταξύ έχουμε ήδη πραγματοποιήσει τις ανάλογες διαπιστωτικές πράξεις».

Η Δημοτική Αστυνομία της Αλοννήσου απαρτίζεται επίσης από 2 άτομα, ενώ οι παραβάσεις που έχουν καταγραφεί υπερβαίνουν τις 50 και αφορούν κυρίως κυκλοφοριακά ζητήματα. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης: «θα γίνει μια διαπιστωτική πράξη Δημάρχου, για να μεταφερθούν στο Δήμο ως διοικητικό προσωπικό τα δύο άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας του νησιού, μετά την κατάργηση της υπηρεσίας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου