ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητείται… Νηπιαγωγός

ζητείται-νηπιαγωγός-679326

Την κάλυψη των οργανικών θέσεων στα νηπιαγωγεία της Σκιάθου ζητούν εγγράφως από τους αρμόδιους φορείς τα μέλη της Ενωσης Γονέων Σκιάθου, επισυνάπτοντας στην παραπάνω επιστολή, έγγραφο διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου, με τις υπογραφές 56 γονέων προνηπίων σε σύνολο 63, οι οποίοι αρνούνται τη διαδικασία της κλήρωσης. Στην επιστολή της Ενωσης Γονέων Σκιάθου, καταγράφονται τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία του νησιού, συμπεριλαμβανομένου και του τρίτου νηπιαγωγείου, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

«Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ενημερωθήκαμε πως δεν προβλέπεται να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των παιδαγωγών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγγραφούν όλα τα παιδιά στα προνήπια. Προτάθηκε δε, για να «αντιμετωπιστεί» το πρόβλημα να προχωρήσουμε σε κλήρωση, συμφώνα με το προεδρικό διάταγμα 200/98. Όπως αναφέρεται όμως στο παραπάνω διάταγμα, παράγραφος 9, η κλήρωση προβλέπεται σε περίπτωση που «οι κτιριακές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα, ανεξάρτητα από την οργανικότητα του νηπιαγωγείου», επισημαίνει η Ενωση Γονέων Σκιάθου.

«Είναι προφανές πως με τη λειτουργία του νέου νηπιαγωγείου καλύπτονται οι κτιριακές ανάγκες όλων των νηπίων. Ως εκ τούτου ζητάμε να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις και τουλάχιστον μια επιπλέον, ώστε να μη χρειαστεί η διαδικασία της κλήρωσης που προκαλεί έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια», αναφέρει η ίδια επιστολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου