ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γαστρονομικός πρεσβευτής το νησί της Σκιάθου

γαστρονομικός-πρεσβευτής-το-νησί-της-679350

Παραδοσιακά εδέσματα της Σκιάθου παρουσιάστηκαν από το Σύλλογο Γυναικών της Σκιάθου στο 7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο τις προηγούμενες μέρες. Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακές τέχνες και έθιμα από όλα τα συμμετέχοντα νησιά, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για παιδιά, μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Γυναικών επιμελήθηκε και παρουσίασε στη Σίφνο τα παραδοσιακά εδέσματα (γλυκά και φαγητά) της Σκιάθου, όπως τα χαϊμαλιά, το άσπρο γλυκό του κουταλιού, τους ροζέδες καρυδιού και καλαπόδια, τυρόπιτες και καραβίδες με χόρτα. Επίσης συμμετείχε με τις παραδοσιακές φορεσιές και τους χορούς με το χορευτικό του συγκρότημα, συνοδεία ζωντανής μουσικής και με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε μαζί με τη Σίφνο την αναβίωση παραδοσιακού γάμου προβάλλοντας τα έθιμα της Σκιάθου.

Στο φετινό φεστιβάλ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου και των τοπικών φορέων και Συλλόγων, φιλοξένησε αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαιχτών και χορευτών από τα Κυκλαδονήσια σε μια προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και της μοναδικής παράδοσης των Κυκλάδων και γενικότερα του Αιγαίου στη γαστρονομία και στον πολιτισμό. Η ίδια διοργάνωση πάντα φιλοξενεί και έναν φορέα εκτός της Περιφέρειάς τους και φέτος προσκλήθηκε η Σκιάθος. Η συμμετοχή της Σκιάθου στο Φεστιβάλ της Σίφνου πραγματοποιήθηκε χάρη στην ηθική και υλική συνδρομή κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού, στους οποίους ο Σύλλογος Γυναικών εκφράζει θερμές ευχαριστίες.

Ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για τη συμμετοχή του στο 7ο Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές», ενώ ο υπεύθυνος των πολιτιστικών στη Σίφνο κ. Γιάννης Αντάρτης ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία της Σκιάθου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την πολιτιστική της δράση και παρουσία.

Ανταποδίδοντας η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Παναγιώτα Διολέττα στο χαιρετισμό της κατά τη λήξη του Φεστιβάλ, εξέφρασε το θαυμασμό όλων των μελών της αποστολής για την ομορφιά του νησιού και των ανθρώπων του και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη Σιφνέικη φιλοξενία η οποία ήταν υποδειγματική και θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου