Να προχωρήσει ο βιολογικός στη Γλώσσα

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-09, 12:20:51
Να προχωρήσει ο βιολογικός στη Γλώσσα

Χρονίζον αίτημα αποτελεί για τον τοπικό πληθυσμό της Γλώσσας η δημιουργία Βιολογικού Καθαρισμού, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και κατ’ επέκταση των επισκεπτών της συγκεκριμένης περιοχής.

Το ίδιο θέμα εντάσσεται, ταυτόχρονα, μεταξύ των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίησή του. Πρόκειται για σημαντική επένδυση, της τάξης των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία προτάθηκε προς ένταξη  στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ, ενώ όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου «επεξεργαζόμαστε το σχέδιο του συγκεκριμένου έργου, προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι υλοποίησής του, διότι η περιοχή της Γλώσσας αντιμετωπίζει πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί λύση».

Η προώθηση του αποχετευτικού του Στάφυλου και η σύνδεσή του με το βιολογικό, εντάσσονται επίσης στα έργα προτεραιότητας του νησιού, για το οποίο υπάρχει μάλιστα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Στο μεταξύ, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες που πραγματοποιούνται στη λιμνοδεξαμενή του Πανόρμου, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελής: «Εκτιμούμε ότι την επόμενη χρονιά θα τεθεί σε λειτουργία».

Επίσης σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα της ύδρευσης είναι, παράλληλα, η αντικατάσταση των κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα, Σκοπέλου, Γλώσσας και Νέου Κλήματος, καθώς και η αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοτσιμεντοσωλήνων στο Νέο Κλήμα, που είναι ενταγμένα μεταξύ των εννέα έργων που θα πραγματοποιηθούν, με πόρους που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Το βασικό έργο της ΔΕΥΑ Σκοπέλου είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης σε κάθε περιοχή που δε διαθέτει ανάλογες υποδομές, αντικαθιστώντας, παράλληλα, με το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό,  τα παλιά δίκτυα του νησιού», υπογραμμίζει ο κ. Μιχελής, αναφερόμενος στη φιλοσοφία των έργων που προωθούνται.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=