Στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας η Σκιάθος

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-03, 14:00:24
Στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας η Σκιάθος

Στο 7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου.

Στο φετινό φεστιβάλ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου και των τοπικών φορέων και Συλλόγων θα φιλοξενήσει αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαιχτών και χορευτών από τα Κυκλαδονήσια σε μια προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και της μοναδικής παράδοσης των Κυκλάδων στη γαστρονομία και στον πολιτισμό.

Πάντα φιλοξενεί και ένα φορέα εκτός της Περιφέρειάς τους και φέτος προσκλήθηκε η Σκιάθος.

Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακές τέχνες και έθιμα από όλα τα συμμετέχοντα νησιά, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά, μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Γυναικών εκπροσωπώντας το νησί της Σκιάθου επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει στη Σίφνο τα παραδοσιακά εδέσματα (γλυκά και φαγητά) της Σκιάθου, καθώς και τις παραδοσιακές φορεσιές και τους χορούς με το χορευτικό του συγκρότημα συνοδεία ζωντανής μουσικής και θα συμμετάσχει στην αναβίωση παραδοσιακού γάμου προβάλλοντας τα έθιμα της Σκιάθου.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=