ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταξιδεύουν οι γεύσεις των νησιών

ταξιδεύουν-οι-γεύσεις-των-νησιών-696701

Δυναμικό «παρών» θα δώσει η Σκιάθος στο 7ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Σίφνου, το οποίο θα είναι για φέτος φιλοξενούμενο νησί και θα εκπροσωπηθεί από το Σύλλογο Γυναικών. Ευοδώθηκε η πρωτοβουλία που πήρε η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αρετή και Γιώργος Χρήστου και Αναστασία Φιλαρέτου. Οπως επισημαίνεται παράλληλα από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου: «η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κ. Παναγιώτα Διολέττα και τα δραστήρια μέλη του σίγουρα θα είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποί μας στο Κυκλαδίτικο φεστιβάλ και στους επισκέπτες του».

Το 7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, με παραδοσιακά εδέσματα, στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα. Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αντίπαρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σύρος, Σχοινούσα, Τήνος και Φολέγανδρος φιλοξενούνται και συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή «κυκλαδική γιορτή» με αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών.

Φιλοξενούμενο νησί εκτός Κυκλάδων, η Σκιάθος, το νησί του Παπαδιαμάντη, από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. O Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, χάρη στην υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου και των τοπικών φορέων και Συλλόγων, σε μια προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και της μοναδικής παράδοσης των Κυκλάδων στη γαστρονομία και στον πολιτισμό, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους φίλους των παραδοσιακών γεύσεων.

Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά (Παιδομαγειρέματα), μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κινητήριος δύναμη της προσπάθειας η εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων και οι δυνατές σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Κυκλαδιτών όλα αυτά τα χρόνια.

Στόχος του φετινού Φεστιβάλ να συμμετάσχει αντιπροσωπεία από κάθε νησί των Κυκλάδων και να αναπτυχθεί ο γευσιγνωστικός τουρισμός. Μετά τις καθημερινές επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών, θα ακολουθήσουν: την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ντόπιοι παραδοσιακοί μουσικοί και χορευτές, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου «παντρεύονται» έθιμα και παραδόσεις του Σιφναίικου γάμου και το φετινό φεστιβάλ θα «κλείσει» το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με μουσική εκδήλωση. Το έργο έχει ενταχθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. στο Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου