ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μηδενικές αυξήσεις τελών

μηδενικές-αυξήσεις-τελών-696719

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα εισηγηθεί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου στο Δημοτικού Συμβούλιο Σκιάθου. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, που περιελάμβανε κατά κύριο λόγο υπηρεσιακά θέματα και ψηφίσεις πιστώσεων.

Το θέμα των αναπροσαρμογών των δημοτικών τελών τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης και στο πλαίσιο της εγκυκλίου που κοινοποιήθηκε στο Δήμο, σύμφωνα με την οποία πρέπει να υποβληθεί έως τις 5 Σεπτεμβρίου ο νέος προϋπολογισμός. Τα δημοτικά τέλη της Σκιάθου, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η οικονομική επιτροπή, θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς προσαυξήσεις, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, λόγω της οικονομικής δυστοκίας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού πληθυσμού.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου: «αποφασίσαμε να εισηγηθούμε μηδενικές αυξήσεις σε όλα τα Δημοτικά τέλη, διότι κατανοούμε ότι ο τοπικός πληθυσμός αντιμετωπίζει δυσκολίες και σε εποχές δύσκολες, όπως οι συγκεκριμένες που διανύουμε, ακόμη και το ένα ευρώ, είναι σημαντικό. Κατά συνέπεια, είναι μια βοήθεια η διατήρηση των τελών στα ίδια επίπεδα, χωρίς καμία αύξηση». Ο τοπικός πληθυσμός καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ενώ όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος οικονομικών: «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας, είναι να διατηρήσουμε στα ίδια επίπεδα τα δημοτικά τέλη, διότι έχουμε επίγνωση των προβλημάτων του κόσμου».

Στη χθεσινή συνεδρίαση διατυπώθηκαν, μεταξύ άλλων, προτάσεις για περαιτέρω μείωση ορισμένων δημοτικών τελών, αλλά υπερίσχυσε η θέση περί μηδενικών αυξήσεων. «Είναι αδύνατο να προχωρήσουμε σε μειώσεις των τελών καθαριότητας, τα οποία είναι ανταποδοτικά», εξηγεί στο σημείο αυτό η κ. Τσολοβίκου.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκαν τέσσερις μελέτες, οι οποίες είναι συνώνυμες με την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του Κάστρου της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, εγκρίθηκε η τοπογραφική μελέτη του μονοπατιού (πεζόδρομου) από τον Αγιο Δημήτριο μέχρι το πάτημα του Αγίου Γεωργίου, η τοπογραφική μελέτη αποκατάστασης δομικών στοιχείων της πύλης εισόδου και του βάθρου της κινητής γέφυρας της καστροπολιτείας, η αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης του μονοπατιού του πεζοδρόμου από Αγιο Δημήτριο μέχρι το πάτημα Αγίου Γεωργίου, η αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης των δομικών στοιχείων της πύλης εισόδου και του βάθρου της κινητής γέφυρας της καστροπολιτείας, η γεωλογική – γεωτεχνική μελέτη βάθρου – πύλης του Κάστρου και η στατική μελέτη του βάθρου και της εισόδου του Κάστρου. «Προσπαθούμε να αναδείξουμε το Κάστρο της Σκιάθου, υπογραμμίζει η κ. Τσολοβίκου, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο και μνημείο του νησιού, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί, προκειμένου να συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση μιας ακόμη εναλλακτικής μορφής τουρισμού, του αρχαιολογικού τουρισμού».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου