ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σημαντική η Ευρωπαϊκή ενότητα

σημαντική-η-ευρωπαϊκή-ενότητα-702759

Υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής ενότητας είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μιλώντας χθες στη Σκιάθο, επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης του κλίματος συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Σουλτς ήταν ο κεντρικός ομιλητής του αφιερώματος μνήμης και τιμής στο Δημήτρη Τσάτσο, που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος». Ο κ. Σουλτς ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των λαών. Επίσης απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Σκιάθου.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης ως ομιλητές ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Κούρκουλας, η Μόνιμη Αντιπρόσωπός μας στην UNESCO, κ. Κατερίνα Δασκαλάκη και η επί δεκαετία συνεργάτης του Δ. Θ.Τσάτσου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μαρία Παναγιώτου, οι οποίοι σκιαγράφησαν με λόγια καρδιάς το έργο, την προσωπικότητα και τη μεγάλη παρακαταθήκη του κορυφαίου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, μεγάλου δασκάλου, χαρισματικού ανθρώπου και πολιτικού.

Η εκδήλωση διανθίστηκε από οπτικό και ηχητικό απόσπασμα παλαιότερης συνέντευξης του Δημήτρη Τσάτσου, που προκάλεσε έντονη συγκίνηση στο πυκνό ακροατήριο. Οι παριστάμενοι, κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, του Διπλωματικού χώρου, της αυτοδιοίκησης, της Νομικής επιστήμης και του πνεύματος, παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση τη χθεσινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Ευαγγελίστρια της Σκιάθου, παρουσία πολλών αιρετών σε πανελλαδικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αλλά και πλήθους κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σουλτς αναχώρησε χθες το βράδυ αεροπορικώς από τη Σκιάθο, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, σήμερα στην Φρανκφούρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου