Κορυφαίες προσωπικότητες συναντώνται στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-23, 16:50:58
Κορυφαίες προσωπικότητες συναντώνται στη Σκιάθο

Προσωπικότητες με διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, θα παραστούν στο αφιέρωμα τιμής στη μνήμη του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και πολιτικού Δημήτρη Θ. Τσάτσου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος», σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 7μ.μ., στον προαύλιο χώρο της Μονής Ευαγγελίστριας Σκιάθου.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα παραστούν ως ομιλητές πνευματικοί συνοδοιπόροι του Δ.Θ.Τσάτσου στην ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική σκηνή,  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Κούρκουλας, η Μόνιμη Αντιπρόσωπός μας στην UNESCO, κ. Κατερίνα Δασκαλάκη και η επί δεκαετία συνεργάτης του Δ. Θ. Τσάτσου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μαρία Παναγιώτου. 

Στο μεταξύ, ο κ. Σουλτς έχει απευθύνει πρόσκληση στο Δήμαρχο Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν για θέματα του νησιού, πριν από την έναρξη της σημερινής εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τη Σκιάθο από τη δεκαετία του ’70. Διέμενε στο νησί κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές και είχε ολοκληρώσει εκεί μεγάλο μέρος του συγγραφικού του έργου. Είχε συνδεθεί ιδιαίτερα με τους κατοίκους του και είχε βοηθήσει ενεργά όσες φορές χρειάστηκαν τη βοήθειά του.

Ως ελάχιστη αναγνώριση στην προσφορά του στον τόπο, τον Ιούνιο του 1986 η  Δημοτική Αρχή Σκιάθου τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη και  πρόσφατα, μετά από αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»,  το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση, έδωσε το όνομά του στο δρόμο της κατοικίας που διέμενε.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μικρό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας από το διεθνούς φήμης συνθέτη που κατάγεται από τη Σκιάθο, κ. Αντώνη Μιτζέλο.

Επειδή, όπως έλεγε ο ίδιος ο Δ.Θ. Τσάτσος:  «Μετά θάνατον ζωή υπάρχει μόνον και εφόσον ο άνθρωπος που έφυγε έμεινε μέσα μας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος» αποφάσισε να οργανώσει την εκδήλωση αυτή γιατί πιστεύει πως η πνευματική κληρονομιά του ανδρός, τρεισήμισι χρόνια μετά το θάνατό του, παραμένει επίκαιρα ζωντανή και λειτουργεί ως έμπνευση την οποία, ιδιαίτερα σήμερα, έχουμε απόλυτη ανάγκη στην Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=